BROKER | CRM
Kundekort
Lage befaringspresentasjon
Oppdatert over en uke siden

Når du skal forberede deg til et kundemøte, er det viktig å ha en solid befaringspresentasjon. Denne artikkelen vil guide deg gjennom prosessen trinn for trinn.

Tilgang til befaringspresentasjonen

Etter at du har booket et kundemøte, kan du enkelt finne befaringspresentasjonen ved å trykke på Forberedelse til kundemøte. Hvis du ikke har booket et kundemøte enda, kan du også finne befaringspresentasjonen i verktøykassen. Da trykker du på Skiftenøkkelsymbolet og velger Befaringspresentasjon.

Du må forberede det følgende i presentasjonen:

• Innstillinger

• Tilbud

• Fremdriftsplan

• Oppdragsavtale

Innstillinger

Referanser

• Her kan du enten legge til nye referansemaler eller velge blant dine eksisterende maler. For å lage en ny mal for referanser, klikk på skap.

• Du kan deretter søke blant dine tidligere salg eller fjerne markeringen bare mine for å se boliger solgt av dine kolleger hvor du har deltatt som assistent.

• Etter å ha valgt tre referanser og navngitt din nye mal, lagre den og velg å bruke den for denne befaringen.

Innsikt / Bakgrunnsjekk av bolig

• Under Siste omsetning (eller årstall) velger du hvilken informasjon du ønsker at skal være synlig i presentasjonen. Informasjonen er hentet fra Eiendomsverdi. Du kan velge maks 6 datapunkter.

• I fanen I dag finner du oppdatert informasjon som kan være relevant for salg av eiendommen. Du kan også legge til ditt kontor eller foretaks markedsandel dersom du ønsker det.

• Under Nærområdet Kan du velge hvilke eiendommer i nærområde som kan være relevant å vise til i befaringspresentasjonen. Det er disse eiendommene som danner grunnlaget for den indekserte prisen.

Du kan klikke på krysset øverst til høyre i boksen for å lagre og fortsette på presentasjonen.

Tilbud

Avhengig av hvilket system du bruker, vil prosessen variere:

• For WM-brukere: Velg hvilken eierform som skal selges.

• For Core-brukere: Klikk på knappen merket “salg”.

Angi forventet salgspris

• Fyll ut forventet salgspris. Denne prisen vil automatisk hentes fra Eiendomsverdi, men du har også muligheten til å redigere den.

• Bestem deretter om eiendommen skal selges med provisjon eller til en fastpris.

Trykk på høyrepilen nede til venstre i presentasjonen for å gå videre.

Vederlag og utlegg

Under denne seksjonen vil du merke at det allerede er noen forhåndsutfylte linjer. Dette er standardoppsettet basert på valgt eierform. Hvis du ønsker å gjøre endringer, kan du:

• Fjerne linjer.

• Legge til nye linjer.

• Redigere eksisterende linjer.

Trykk på høyrepilen nede til venstre i presentasjonen for å gå videre.

Andre utgifter

I "andre utgifter"-seksjonen finner du blant annet boligselgerforsikring. Denne forsikringen vil automatisk beregne riktig promillesats basert på eierformen som skal selges. Husk at du kan inkludere andre avgifter i oppdragsavtalen uten at totalsummen endres, for eksempel kostnaden for en uavhengig takstmann.

Tilpass din presentasjonsside

Før tilbudet genereres, vil du komme til en side dedikert til din presentasjon. Her finnes det to tekstfelt som du kan tilpasse etter eget ønske. Tekstene lagres for fremtidige tilbud.

Hvis du samarbeider med en meglerkollega, kan du også inkludere vedkommende i tilbudsbrevet ved å trykke på Plusstegnet (+) over teksten. E-postfeltet nederst vil automatisk hente informasjon fra kundekortet, og en kopi av tilbudet vil bli sendt til din e-post.

Forhåndsvisning av tilbudet

• Før du sender tilbudet, kan du se en forhåndsvisning av hvordan det vil fremstå i e-posten.

• Hvis du ønsker å gjøre endringer, klikk på tannhjulet øverst i venstre hjørne, og klikk på Rediger.

• Her kan du velge hvilke deler av tilbudet som skal vises eller skjules ved å trykke på minus (-) og pluss (+).

• Husk å klikke på tannhjulet igjen når du er ferdig med redigeringen og vil lagre.

• Når du er klar for å sende tilbudet, klikk på papirfly-ikonet nederst.

Fremdriftsplan

Videre i forberedelsene kan du også gjøre klar en fremdriftsplan med definerte aktiviteter. Dette vil senere vises visuelt i en kalender direkte i befaringspresentasjonen. Dersom du ikke velger å gjøre klar en tentativ fremdriftsplan for dette oppdraget kan du fint gjøre dette direkte i presentasjonen sammen med den potensielle oppdragsgiveren og hoppe over dette steget i denne prosessen.

• Klikk på Fremdriftsplan og på Pluss-tegnet (+) for å legge til aktiviteter på spesifikke datoer

• Velg Sende i menyen til høyre for å sende foreslått fremdriftsplan til oppdragsgiver