Alle samlinger
SPRING | Marknadsmateriell
Adresserad direktreklam
Svartlista adresser i Spring för svenska kunder
Svartlista adresser i Spring för svenska kunder
Oppdatert over en uke siden

Att manuellt registrera en person i listan för svartlistade adresser skall alltid vara en sista utväg. Vi rekommenderar starkt att de som inte önskar att motta utskick ber om att bli borttagna ur Bisnodes personuppgiftsregister MIA; (https://www.dnb.com/sv-se/dataskydd/gdpr/det-har-kan-du-gora.html)

Eller spärrar sig hos NIX‐adress (https://www.swedma.se/reklamsparr/nix-adresserat/).

Om personen inte vill göra det, men ändå vill svartlista sig hos oss så måste vi först inhämta personens samtycke om att vi sparar hens personuppgifter i våra register.

Efter det går ni till Användarmeny‐Inställningar‐DR – Svartlistade adresser.

Under ”Alla adresser” ser vi de adresserna som har mottagit utskick de senaste 30 dagarna. Det säkraste är att lägga till adressen härifrån, eftersom vi då med säkerhet vet att den registreras korrekt. Sök upp den aktuella personen/adressen och välj ”Lägg till”.

Om personen som skall läggas till i listan inte finns under ”alla adresser” och behovet finns för att registrera

en adress manuellt, så måste adressen registreras på exakt samma sätt som den framgår i de offentliga

registerna. Detta innebär att samtliga namn som ligger med i de offentliga registerna skall läggas in, adressen,

postnumret och orten måste registreras utifrån rätt format (se exempel nedan).

Exempel

  • Namn; Här skall samtliga namn registreras på exakt samma sätt som de är registrerade i de offentliga registren. Exempel; ”Agnes Sara Wallgren”

  • Adress; Hela adressen (inklusive eventuellt lägenhetsnummer) på exakt samma sätt som den är registrerad i offentliga register. Här är det viktigt att inte använda sig av kommatecken och ha rätt format på alla siffror/bokstäver i adressen.

    Alla mellanrum måste hamna på rätt plats, ”Oslovägen 3 B” skall alltså skrivas just ”Oslovägen 3 B” och inte ”Oslovägen 3B”. Lägenhetsnummer skall alltid ha beteckningen ”lgh” och ha ett mellanrum framför ”lgh” – alltså ”Oslovägen 3 B lgh 1004”. En adress skall aldrig innehålla kommatecken.

  • Postnummer och ort; Postnumret och orten skall skrivas med mellanrum efter postnumret, men utan mellanrum i själva postnumret, exempel; ”12345 Göteborg” (och inte 123 45 Göteborg).

Svarte dette på spørsmålet?