Prosjekthierarkiet
Oppdatert over en uke siden

Før man begynner å arbeide med nybyggprosjekter er det først viktig å forstå hvordan prosjekthierarkiet i Core er lagt opp. Under dette ligger en forklaring på oppdelingen av hierarkiet, samt noen ord om hva de forskjellige delene er.

Oppdeling av hierarkiet

Prosjekthierarkiet i Core består av 3 nivåer. Det første og øverste nivået er selve prosjektet, hvor det alltid kun finnes ett prosjekt i et prosjekthierarki. Under prosjektet finner vi byggetrinn, hvor det må være minst ett byggetrinn, men det kan ofte være flere. Under byggetrinn finner vi prosjektenheter, hvor det kan være ingen, én eller mange prosjektenheter.

Et eksempel på hvordan dette kan se ut: Du har et nybyggprosjekt for et borettslag. Dette prosjektet kan hete Prosjekt Borettslagslia, og bestå av byggetrinnene Borettslagslia Bygg A og Borettslagslia Bygg B som representerer to forskjellige bygg i prosjektet. Under byggetrinnet Borettslagslia Bygg A kan vi finne prosjektenhetene A101, A102, A201 osv., som representerer leiligheter i byggetrinnet.

Hva er et prosjekt?

Et prosjekt er det øverste laget av et prosjekthierarki, hvor man kan se alle underliggende nivåer i hierarkiet og kontrollere visse deler av disse. Prosjektet har sin egen oppdragsstatus for å kommunisere hvor i løpet man ligger, men har ikke noen sjekkliste ettersom lite arbeid skal utføres direkte på prosjektet. Gjennom prosjektets fane for Oppgjør kan man se regnskapene for alle underliggende byggetrinn og prosjektenheter, og gjennom fane for Interessenter kan man se alle interessenter som finnes på underliggende byggetrinn og prosjektenheter.

Hva er et byggetrinn?

Et byggetrinn vil ligge under prosjektet i prosjekthierarkiet, og det kan gjerne være flere byggetrinn. Hvert individuelle byggetrinn har sin egen oppdragsstatus og sin egen sjekkliste, og vil kun ha oversikt over prosjektenheter som ligger direkte under seg selv i hierarkiet. Det er fra byggetrinnet man publiserer annonser om byggetrinnet sammen med underliggende prosjektenheter til f.eks Finn.no. I tillegg til dette har man oversikt over de fleste felter og verdier på underliggende prosjektenheter via fane for Prosjektenheter på byggetrinnet. Man har også oversikt over egne og underliggende prosjektenheters interessenter, regnskap og bilder via sine respektive faner, Interessenter, Oppgjør og Enhetsbilder. Via fane for Betingelser på byggetrinnet kan man kontrollere provisjon og omkostninger for underliggende prosjektenheter. Via fane for Beskrivelse vil en rekke felters verdier arves ned til, og brukes av, underliggende prosjektenheter.

Hva er en prosjektenhet?

En prosjektenhet, ofte også referert til som underenhet eller kun enhet, er det laveste nivået i prosjekthierarkiet, og vil alltid ha ett eneste byggetrinn over seg. Bortsett fra visse verdier som arves fra byggetrinnet vil en prosjektenhet essensielt fungere likt et vanlig oppdrag i Core, og vanlige oppdrag kan derfor kobles til eksisterende byggetrinn, på samme måte som at prosjektenheter kan kobles fra byggetrinn og bli vanlige oppdrag/eiendommer. En prosjektenhet, likt et vanlig oppdrag, vil ha sin egen oppdragsstatus og sin egen sjekkliste.

Svarte dette på spørsmålet?