Alle samlinger
CORE | Fagsystem
Økonomi og Oppgjør
Oppdragets regnskap - Innslagskilder
Oppdragets regnskap - Innslagskilder
Oppdatert over en uke siden

I tabell for Oppdragets regnskap under fane for Oppgjør på oppdraget kan man finne oppdragets bokførte bilag, bilagskladder, krediteringer, bankutbetalinger og fakturabilag. Det er en rekke måter innslag kan dukke opp i denne tabellen på, så la oss gå gjennom de:

Automatiske innslag via Betingelser

Under fane for Betingelser på oppdraget har du iboxene Selgers omkostninger og Kjøpers omkostninger. Basert på hvordan kostnadene er satt opp her vil det automatisk opprettes bilag og bilagskladder i tabell for Oppdragets regnskap når oppdragsstatus endres til relevante statuser (Aktivert, Markedsføringsklart, Formidlingsført eller Oppgjør mottatt (av oppgjørsansvarlig)).

Disse iboxene (Kjøpers- og Selgers omkostninger) vil populeres med innslag basert på oppsett på meglerforetaksnivå når oppdraget blir opprettet, men kan i etterkant oppdateres til å reflektere meglerforetaksoppsettet igjen (om det har skjedd endringer) ved å bruke knapp for Oppdater kostnader. Legg merke til at ved å bruke funksjonalitet for Oppdater kostnader vil du overskrive endringer gjort til beløp på eksisterende kostnader, men ikke fjerne manuelt opprettede kostnader.

I tillegg til kostnader som ble opprettet basert på meglerforetaksoppsett kan man manuelt opprette kostnader ved å klikke på + Legg til ny kostnad som åpner en pop-up hvor man kan fylle inn relevant informasjon og oppsett til kostnaden på oppdraget. Legg merke til at feltet Tidspunkt bestemmer ved hvilken oppdragsstatus kostnaden vil bli opprettet som et bilag eller en bilagskladd i tabell for Oppdragets regnskap.

Bilag for provisjon ved formidlingsføring

Ved budaksept/formidlingsføring på oppdraget vil det automatisk opprettes et bilag i Oppdragets regnskap basert på hva som er satt opp under fane for Betingelser, ibox Provisjonsmodell.

Bilag for salgssum ved formidlingsføring

Ved budaksept/formidlingsføring på oppdraget vil det automatisk opprettes et bilag i Oppdragets regnskap (kalt Salgssum) med det aksepterte budets beløp. Bilaget vil ha Kjøper som debit og Selger som kredit.

Innslag basert på integrasjoner

Basert på hva som er satt opp på meglerforetaksnivå vil det automatisk opprettes bilag og/eller bilagskladder i Oppdragets regnskap når man f.eks: Bestiller grunnbok, løfter Finn.no-annonser, gjør foto-bestillinger, bestiller pantebokkopi etc.

Innslag ved opprettelse av bankutbetalinger

Ved opprettelse av en bankutbetaling under fane for Oppgjør, ibox Bankutbetalinger på oppdraget vil det samtidig opprettes et innslag i Oppdragets regnskap (uten at man trenger å oppfriske fanen) som er koblet sammen med bankutbetalingen.

Svarte dette på spørsmålet?