Matrikkel og Statusendring
Oppdatert over en uke siden

Matrikkel

• Opprett en ny matrikkel ved å klikke på +Matrikkel i ibox Matrikkel i fane for Nøkkelinfo, eller rediger en eksisterende matrikkel ved å klikke på trippelpunktalternativene til en matrikkel, og velg Rediger.

• Fyll inn seksjonsnummer ved eierseksjon ved å klikke på.

• Gnr og bnr. registreres automatisk fra adressesøket, og er hentet fra Kartverket

• Trykk på Lagre nederst til høyre for å fullføre registreringen av eiendommen i systemet.

Statusendring

• Eiendommen vil nå være registrert og ha status Befaring (eller lignende), som man kan se i toppmenyen av oppdraget. Ved å klikke på denne statusen kan man endre status til Oppdrag Akseptert senere i prosessen.

• NB! Det er ikke mulig å endre Sakstype, Oppdragstype, Eierform eller Eiendomstype etter at status er satt til Oppdrag Akseptert, med mindre man har overstyrende tillatelser.

• For å endre, klikk Rediger Eiendom i iBox med oppdragets adresse, under oppdragets fane for Nøkkelinfo.

• Legg merke til at man kan bli stoppet med feilmelding under endring av oppdragsstatus dersom f.eks påkrevde punkter i sjekklisten ikke har blitt håndtert og huket av, for å passe på at alle nødvendige steg er fullført.