Administrator
Administrasjon av Autorisasjon
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen får du en kort gjennomgang av hvordan du som administrator kan gi, endre og fjerne autorisasjoner og tillatelser til brukere i Core.

I Core har alle brukere én eller flere roller. Rollene kan være for eksempel Megler, Eiendomsmeglerfullmektig, Daglig Leder, Fagansvarlig, Saksbehandler, Medhjelper eller Oppgjørsmedarbeider.

De ulike rollene kan settes opp med ulike autorisasjoner, slik at en Megler i Kjede X kan ha andre tillatelser enn en Megler i Kjede Y.

1) Endre tillatelsene til en rolle

• Naviger til fanen Administrator og velg Autorisasjon

• Du får her opp to faner - Brukere og Roller. Velg Roller

• Marker en rolle, og klikk på Rediger oppe til høyre

• Du får på den første siden opp alle brukere (personer) som har denne rollen

• Klikk på Neste for å se hvilke tillatelser rollen har

• Scroller du nedover får du opp mange ulike tillatelser

• I dette eksempelet ser vi at rollen Saksbehandler for eksempel har tillatelse til å Lese (se) ansatte i basen, men ikke Skrive (redigere/endre) dem, eller Slette dem.

• Her kan du huke av og Lagre dersom du ønsker å gjøre endringer i hva en Saksbehandler skal ha muligheten til å gjøre i Core.

• Om du holder musepekeren over en tillatelse får du opp en hjelpetekst som forteller hva tillatelsen innebærer.

2) Endre tillatelsene til en person

I noen tilfeller ønsker du kanskje at én spesifikk Saksbehandler (la oss kalle han Gustav), skal ha en tillatelse som ingen andre Saksbehandlere skal ha. Da gjør du følgende:

• Når du står i bildet Autorisasjon, Velg fanen Brukere i stedet for roller

• Søk opp Gustav og marker brukeren hans.

• Klikk på Rediger og huk av for tillatelsen du ønsker at kun Gustav skal ha

PS! Når du gjør endringer i autorisasjon, må den ansatte logge ut og inn av Core for at endringen skal tre i kraft.