SPRING | Marknadsmateriell
Oppdrag
Hvordan lage en salgsoppgave i Spring
Oppdatert over en uke siden

Videogjennomgang:

Steg for steg guide

1) Kontroller salgsteksten i Core

Når du står på et oppdrag i Core, gå til fanen for Markedsføring, og området Dynamisk Salgstekst.

• Her finner du all informasjon fra oppdraget i Core som blir flettet inn i salgsoppgaven.

• Hvis det er noe du vil endre i teksten, klikker du på "Rediger" til høyre.

Salgsteksten kan ikke redigeres i Spring. (Kun justering av mellomrom og linjeskift)

2) Gå fra Core til Spring

• I fanen Markedsføring, scroll ned og klikk på markedsmateriell for å gå videre til Spring.

• Tekst og bilder importeres nå fra oppdraget.

3) Velg mal i Spring

• Klikk på “Malvelger”.

• Klikk deretter på “Salgsoppgave” og “Opprett dokument”.

• Salgsoppgaven opprettes og bilder og tekst legges inn i dokumentet.

Øverst i menyen kan du se advarsler som ligger i dokumentet.

Du kan også velge innstillinger og laste informasjonen på nytt fra Core.

4) Sjekke advarsler

Systemet gir deg beskjed hvis det for eksempel ikke er satt inn bilder på alle sidene i dokumentet, hvis det er for mye tekst og hvis dokumentet ikke er delbart med 4.

5) Sett opp personlige innstillinger

I menyen "Personlige innstillinger" har du mulighet til å velge hvor ofte dokumentet skal lagres, på hvilken side sidepanelet skal være og innstillinger for tekst og bilder.

6) Få oversikt over sidene

• Du kan enkelt bla mellom sidene i dokumentet ved å scrolle.

• Alternativt kan du bruke pilene nederst til venstre

Det er også mulig å klikke på «Dokumentoversikt» for å få oversikt over dokumentet og navigere mellom de ulike sidene.

Under fanen "Dokumentoversikt" får du en oversikt over sidene i dokumentet. Her har du også mulighet til å:

• Flytte sider - ved å bruke drag and drop på flyttesymbolet på siden

• Slette sider - ved å klikke på søppelbøttesymbolet på siden

• Legge til sider - ved å velge en layout i sidepanelet og drag and drope den til riktig plassering i dokumentoversikten

7) Lagre som favorittmal

Når du er fornøyd med oppsettet med sider, har du muligheten til å lagre malen som en favoritt for fremtidige oppdrag. Sørg for å ha huket av for "Dokumentoversikt"

• Klikk på "Opprett favoritt fra sideoppsett" øverst i redigeringspanelet, og navngi din template

8) Redigering av bilder og layout i salgsoppgaven

Når du er fornøyd med oppstillingen av sidene i dokumentet, klikker du igjen på "Dokumentoversikt". Nå kan du endre bilder og redigere teksten.

• Ved å klikke på et bilde har du muligheten til å bytte det til et annet. Du kan også forstørre bildet hvis du ønsker det.

• For å endre layout på en side, klikker du på siden du ønsker å endre, og deretter skiftenøkkelsymbolet i panelet til høyre.

9) Redigere tekst i salgsoppgaven

Teksten redigeres ved å klikke i ønsket tekstboks. Du kan velge om du vil redigere teksten på selve siden, eller til høyre i sidepanelet.

10) Sladding i vedlegg

Dersom det er noe du ønsker å skjule på "Vedlegget", har du mulighet til å sette inn en "Sladd" som du kan legge over ønsket tekst eller bilde.

• Klikk på relevant side, og velg tusjsymbolet til høyre i panelet.

11) Lagring og avslutning

Før du lagrer dokumentet, må du sjekke at det ikke er noen advarsler. Hvis det finnes kan du enkelt navigere til siden ved å klikke på advarselspilen.

• Når du er ferdig med å redigere dokumentet, klikk "Lagre og avslutt" i panelet øverst til høyre

11) Send PDF av salgsoppgave til Core

• For å sende en PDF av salgsoppgaven tilbake til Core, klikk på "Send til meglersystem" til venstre på bestillingssiden

• Den vil da være tilgjengelig under "Filer" på oppdraget og kan velges for markedsføring under "Markedsmateriell.

11) Send bestilling til trykkeri

• Velg fanen med riktig trykkleverandør (dersom dere har flere integrasjoner)

• Fyll inn nødvendig informasjon og antall, og bestill