System og innstillinger
Innloggingsproblemer: Single Sign On / Visma Connect / Azure AD i Core
Innloggingsproblemer: Single Sign On / Visma Connect / Azure AD i Core

Hvordan sjekke og oppdatere informasjon tilknyttet Single Sign On i forbindelse med innloggingsproblemer

Oppdatert over en uke siden

Hvordan sjekke og oppdatere informasjon tilknyttet Single Sign On / Visma Connect / Azure AD i forbindelse med innloggingsproblemer i Core.

PS! For å kunne gjøre disse endringene må du ha Administrator-rettigheter for Active Directory.

1. Gå til «Administrator»-fanen i Core

2. Trykk på «Active Directory»

3. Søk opp personen som prøver å logge inn

• Hvis du ikke finner den personen så må den nok opprettes via ansattlisten på en avdeling, men alle brukerne burde nok være opprettet allerede

4. Hvis du finner personen så ser du i kolonnen «AD-brukernavn» og dobbeltsjekker at e-posten som brukeren prøver å logge inn med via Visma Connect er den e-posten som ligger på «AD-brukernavn».

5. Hvis denne ikke samstemmer så markerer du raden i tabellen du er inne i -> trykk deretter på «Rediger»-knappen oppe i høyre hjørne av tabellen -> Legg inn riktig e-post på AD-brukernavn -> Lagre

6. Deretter kan du be brukeren prøve å logge inn på nytt

7. Hvis de fortsatt ikke klarer å logge inn så kan dere gi beskjed til Support. Hvis vi kommer til dette steget, så er det også utrolig nyttig om det sendes et skjermbilde av både loginskjermen og F12 med «Console» åpen, hvis det lar seg gjøre.