Alle samlinger
CORE | Fagsystem
Antihvitvask (AML)
AML i CORE - Utvidet rapportering fra 2025
AML i CORE - Utvidet rapportering fra 2025
Oppdatert over en uke siden

Tilgang

Denne rapporten er tilgjengelig for ansatte med autorisasjonen AHV - admin eller avdelingsrolle hvitvaskingsansvarlig. Rapporten i seg selv er tilgjengelig som en egen ibox inne på seksjonen Fag -> AHV - statusrapport.

Oppsett for å kunne generere datagrunnlag

En del av feltene i Finanstilsynetrapporten kan automatisk genereres basert på data som ligger i Core. Noen av disse feltene igjen, baserer seg på en ny formel i sjekklisteoppsettet. Dette er gjort for å sørge for at spesifikke sjekklistepunkter blir koblet mot spesifikke spørsmål/felter i rapporten.

Oppsett i sjekklisten

Alle kunder har en automatisk generert gruppe i sjekklisten som heter AHV - Finanstilsynet. Denne gruppen er skjult som standard. NB: Hvis gruppen gjøres synlig vil den bli synlig på alle oppdrag, sammen med tilhørende sjekklistepunkter.

Innad i denne gruppen er det X antall sjekklistepunkter som, der hvert punkt er koblet til den nye formelen som heter AHV - Finanstilsynetrapport (se bilde under).

Merk at denne nye gruppen og punktene ikke er fastlåst. Så for kunder som ønsker å sette opp disse sjekklistepunktene andre steder i sin sjekkliste, så vil det fortsatt være mulig.

På bildet over kan man f.eks se at sjekklistepunktet “Er oppgjørs-/kontraktsoppdraget mottatt fra et annet meglerforetak?” har 1 formel av typen “AHV - Finanstilsynetrapport” der selve formelen peker mot punkt “3.4 - Antall oppgjørs-/kontraktsoppdrag mottatt fra andre eiendomsmeglingsvirksomheter” i Finanstilsynetrapporten.

Hvis et sjekklistepunkt har denne typen formel satt og samtidig har sjekklistealternativene Ja og Nei, så vil redigeringen av disse alternativene ikke være mulig. Dette gjøres for å sikre at alle sjekklistepunkter med denne typen formel fungerer på samme måte, slik at det blir mulig å kalkulere antall oppdrag der disse sjekklistepunktene er huket av (enten “Ja” eller “Nei”).

For å gjøre det lettest mulig å sette opp nye sjekklistepunkter med denne formelen så vil beskrivelse, hjelpetekst og sjekklistealternativene automatisk bli satt ved valg av formel. Merk at denne automatikken kun vil trigges for de feltene som ikke inneholder noen informasjon fra før av. Det vil si, hvis du allerede har lagt inn beskrivelse og ett eller flere sjekklistealternativer, så vil kun “hjelpeteksten” bli automatisk oppdatert.

Merk også at det er mulig å sette opp flere sjekklistepunkter med samme formel/referanse til punkt i rapporten. Hvis dette blir gjort, vil det føre til at så lenge minst 1 av punktene på oppdraget er huket av, så vil oppdraget telles med i spørsmålet i rapporten.

Finanstilsynetrapporten

I den nye iboxen for Finanstilsynetrapporten vil man kunne se en tabell over alle spørsmålene som skal/kan besvares per år. Her vil man også kunne se hvilke spørsmål som må rapporteres manuelt og hvilke som er mulig å generere automatisk.

For å generere et svar automatisk må man velge raden/spørsmålet i tabellen, og deretter trykke på “Generer og overskriv valgte rader”. Merk at det kun vil være mulig å generere en rad om gangen, dette for å sikre oss at ytelsen på systemet ikke skal bli nevneverdig påvirket, da det er mye data over et helt år som skal kalkuleres. Hvis man velger å overskrive/fylle inn manuelt i et svar etter at det er generert data der, så vil det komme opp en varseltrekant som viser hva det genererte svaret var.

Det vil også være mulig å utvide visse rader med genererte svar, for å se datagrunnlaget til genereringen.

Når alle relevante spørsmål er besvart, så vil det være mulig å eksportere rapporten til Excel via knapp øverst til høyre i iboxen, som da vil åpne en popup. Der må det fylles ut noen ekstra felter før man til slutt kan generere rapporten. Helt nederst i denne popupen er det en avhukning for om man vil lagre Excel rapporten på det valgte året eller om man kun vil generere rapporten og laste den ned. Merk at eksisterende rapport vil overskrives ved lagring på år.

Hver rapport er lagret per år, og det vil derfor være mulig å gå tilbake til tidligere år og se både svar og generert rapport.

Svarte dette på spørsmålet?