Budgivning i Webmegler.
Oppdatert over en uke siden

Alle bud skal inngås skriftlig til megler.

Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

• bud og budforhøyelser

• mottaksbekreftelse fra megler til budgiver

• selgers aksept, avslag og motbud

I Webmegler gjøres det gjennom vår portalløsning, TryggBudgivning.no, TryggBudgivning.no, benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon.
Løsningen er utviklet og driftet av Visma Real Estate AS

Nettsiden kan sees på https://tryggbudgivning.no/

Hvordan fungerer TryggBudgivning.no?

• Nettsiden er laget for å fungere både på mobil, nettbrett og datamaskiner/mac.

• Bud og forhøyelser som gis med BankID vil føre seg automatisk inn i budjournalen. Budgiveren mottar en SMS-kvittering umiddelbart. Megler mottar et budvarsel umiddelbart.

• Bud med akseptfrist som er mindre enn 5 minutter frem i tid er ikke mulig å registrere. Dette er for å ha en sikkerhetsmargin i forhold til forsinkelser som kan oppstå i SMS/epostvarsling til megler.

• Bud uten BankID (opplasting av signatur + legitimasjon) logges som en ubehandlet budmelding. Megler må vurdere innholdet i budmeldingen, og registrere inn budgiveren manuelt. Ved registrering av budet må megler bekrefte utsending av SMS-kvittering til budgiver.

• Bud som gis via SMS (budgiver sender svar på SMS-kvittering) logges som en ubehandlet bud-SMS. Megler mottar et budvarsel om bud-SMS'en (oppdrag, avsender, selger, meldingsinnhold) samt en e-post med innholdet i budmeldingen. Bud-SMSen må behandles manuelt på lik linje som et bud uten BankID. Ved registrering av budet må megler bekrefte utsending av SMS-kvittering til budgiver.

• Selgeren kan også logge seg inn for å registrere aksept, avslag eller motbud. NB! Dette forutsetter at selger er registrert med 11-sifret fødselsnummer i Webmegler.

NB! Det er ikke mulig å sende bud-SMS fra utenlandske nummer til 14-sifrede nummer. Budgivere med utenlandsk mobilnummer får en advarsel om dette ved budregistreringen, og slike bud blir heller ikke automatisk journalført og sendt sms-kvittering på.

Hvor finner jeg TryggBudgivning.no?

• Alle oppdrag får sin egen nettside på TryggBudgivning.no. Snarveien til denne nettsiden finner du under skillekortet "Budgivere".

• Alle FINN-annonser får en "Gi bud"-knapp som er linket til eiendommens side på TryggBudgivning.no

• Din hjemmesideleverandør kan hente ut link til nettsiden fra rådata (XML)

Hva koster TryggBudgivning.no?

• Tjenesten benytter BankID for innlogging og 2-veis SMS kommunikasjon.

• 2-veis SMS kommunikasjon koster det samme som standard SMS (0,34 pr SMS)

• Kostnadene medtas på ordinær faktura fra Visma Real Estate

TryggBudgivning.no - elektronisk budgivning