Administrator
Sjekklisteadministrasjon i Core
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen får du en oversikt over alle felt du kan gjøre endringer på i oppsettet av sjekklisten i Core. Du må administratorrettigheter for å gjøre endringer i sjekklisten for ditt foretak.

For å administrere sjekklisten, gå til:

• Administrator

• Sjekkliste

Nytt felt og Ny gruppe

For å lage et nytt sjekklistepunkt - klikk på gruppen du ønsker å opprette et nytt punkt i, og velg + Nytt felt nederst i gruppen.

For å opprette en ny sjekklistegruppe, klikk på + Ny gruppe.

Forklaring av alle felt for utfylling

Beskrivelse

Teksten som skal vises i sjekklistepunktet.

Hjelpetekst

Tekst som kommer opp når man holder musepekeren over info-symbolet

Ibox id

Her kan det legges inn snarvei til relevant område i Core.

Du finner riktig Ibox id ved å klikke på spørsmålstegn-symbolet på den iboxen du ønsker å linke til. (Eksempel: property.Cadastre er ibox id for Matrikkel)

Vises når

Brukes hvis feltet/gruppen bare skal vises når et annet punkt/valg har blitt krysset av.

• Klikk på +Ny

• Fjern evt filter

• Søk opp riktig sjekklistepunkt

• Velg evt sjekklistealternativ som må være huket av (f.eks. Ja/Nei)

Legg til sjekklistealternativer

Skal punktet ha sjekklistealternativer, kan det legges inn her.

Da må et av disse alternativene hukes av i stedet for hovedpunktet.

• Klikk på + Ny

• Fyll inn alternativene

• Dersom du ønsker å endre teksten, kan du dobbeltklikke i cellen

• Dersom du ønsker å slette punktet, kan du markere det og velge slett oppe til høyre

• For å flytte rekkefølgen på punktene bruker du prikkemenyen til høyre på punktet for å dra og slippe det i riktig rekkefølge

Kan ikke ignoreres

Som default kan alle punkter ignoreres/markeres som “ikke relevant”. Da er de markert med stoppsymbol. Dersom man ikke vil at ansatte skal kunne ignorerere et sjekklistepunkt, må man huke av for “Kan ikke ignoreres”

Inkluder i timeliste

Her velger du om avhuking av sjekklistepunktet automatisk skal registreres i en timeliste, og med hvor mange timer og minutter.

Broker

Dersom du ønsker at sjekklistepunktet skal automatisk hukes av ved gjennomføring av oppgaven i Broker, velger du det eneste alternativet i nedtrekksmenyen.

PS! Denne funksjonaliteten er p.t. ikke klar i Broker, men vil komme på sikt.

Avhuking via tjeneste

Her kan du velge om punktet automatisk skal avhukes via en integrert tjeneste.

• Velg først hvilken tjeneste det gjelder i nedtrekksmenyen

• Velg automatisk/manuell avhuking

• Velg status for når automatisk avhuking skal skje, og om det gjelder ved en eller flere bestillinger

• Velg om knapp for bestilling skal vises

Avhengighet til status

Dersom du ønsker at brukerne ikke skal kunne bytte status før et sjekklistepunkt er behandlet, velger du hvilke(n) status det skal gjelde for.

Meglerforetak

Dersom et punkt skal være spesifikt for ett eller flere meglerforetak, velges det her.

Meglerforetak er ofte et AS.

• Merk! Dersom 0 foretak er valgt, er det det samme som at alle er valgt

• Merk! Dersom sjekklistepunktet ligger i en gruppe som ikke er tilgjengelig for et Meglerforetak, vil punktet uansett ikke være det - selv om de er huket av der. Gruppen overstyrer her punktet.

• Merk! Dersom sjekklistepunktet ligger i en gruppe som er tilgjengelig for Meglerforetak, men alle foretak unntatt Avdeling er markert i punktet, vil punket ikke dukke opp for Avdelingen.

Avdeling

Dersom et punkt skal være spesifikt for en eller flere avdelinger, velges det her.

Avdelinger er som regel lokasjoner/kontorer.

Rettigheter og synlighet for roller

Dersom du ønsker at kun brukere med enkelte roller skal kunne huke av sjekklistepunktet, defineres det her. Dersom kun Megler er valgt, vil ikke en saksbehandler eller oppgjørsansvarlig kunne huke av punktet.

Dersom du ønsker at punktet kun skal være synlig for enkelte roller, definerer du det her.

Merk at alle punkt er synlige for Fagansvarlig.

Oppdragstype

Når oppdraget registreres, vil det få en definert oppdragstype. Avhukningene du gjør her vil styre om sjekklistepunktet dukker opp på den typen oppdrag.

For mange punkter vil det være logisk å velge alle, og deretter fjerne de oppdragstypene der sjekklistepunktet ikke er relevant.

Sakstype

Når oppdraget registreres, vil det få en definert sakstype. Avhukningene du gjør her vil styre om sjekklistepunktet dukker opp på den typen sak.

For mange punkter vil det være logisk å velge alle, og deretter fjerne de sakstypene der sjekklistepunktet ikke er relevant.

Eiendomstype

Når oppdraget registreres, vil det få en definert eiendomstype. Avhukningene du gjør her vil styre om sjekklistepunktet dukker opp på oppdrag med den eiendomstypen.

For mange punkter vil det være logisk å velge alle, og deretter fjerne de eiendomstypene der sjekklistepunktet ikke er relevant.

• Merk! Det er mange eiendomstyper, og du må scrolle til høyre i feltet for å se alle typene

Eierform

Når oppdraget registreres, vil det få en definert eierform. Avhukningene du gjør her vil styre om sjekklistepunktet dukker opp på oppdrag med den eierformen.

For mange punkter vil det være logisk å velge alle, og deretter fjerne de typene der sjekklistepunktet ikke er relevant.

Synlighet

Disse fire kategoriene kan angis på et oppdrag, uavhengig av de øvrige som er nevnt over. For hver av dem så kan man velge mellom Synlig, Ikke synlig og Ignorert:

Ignorert

Dette er standardverdien, og innebærer at punktet vil vises uavhengig av om kategorien er angitt eller ikke.

Synlig

Punktet vil kun bli synlig på oppdrag som har denne kategorien.

Ikke synlig

Punktet vil skjules på oppdrag som har denne kategorien.