Fakturamottak fra kartverket
Oppdatert over en uke siden

Kartverkfaktura finner du i hovedfanen for Oppgjør, i underfanen Kartverksfaktura.

Det er elektronisk innlesing av kartverksfaktura hver dag etter kl. 12.00.

Man får da med seg faktureringsrunden til Kartverket som de gjennomfører innen kl. 11.30 hver virkedag.

Ved innlesing blir det forsøkt å legge faktura på riktig sted i Core. Det kreves da match på oppdragsnummer og Knr, Gnr og Bnr - eller oppdragsnummer, borettslagets org.nr og andelsnummer.

Hvis det er match på et oppdrag vil det bli opprettet et bankutbetaling ferdig utfylt med kontonummer, KID-nummer, forfallsdato og beløp. Det opprettes også motposter.

Hvis fakturadatoen er før oppdragets overtakelsesdato vil faktura belastes selger - hvis ikke blir den belastet kjøper. Hvis det er før overtakelsesdato blir også driftskontoen brukt.

Endringer

For å bytte fra selger til kjøper eller motsatt på en motpost kan du velge bilagskladden og deretter bytte bilagstype slik at konteringen endres.

  • Det er viktig at du ikke sletter og oppretter en ny manuelt fra oppdragets regnskap. Da vil bilagskladden miste koblingen til fakturaen, og motpostene vil ikke bokføres automatisk og bli med på rentebergningen.

Hvis du ønsker å endre bankutbetalingen til å gå fra driftskonto i stedet for klientkonto eller omvendt bytter du bilagstype på utbetalingen.

Sletting

Hvis du ved et uhell sletter en eller flere motposter, eller bankutbetalingen tilhørende en faktura, kan du opprette dette på nytt. Det gjør du ved å:

  • Gå til oppdragets fane for Oppgjør

  • Gå til boksen for Kartverksfaktura

  • Klikk på menyknappen til høyre på fakturaen

  • Velg Regenerer bilagskladder

Motpostene bokføres automatisk samtidig så fort bankutbetalingen blir bekreftet overført av banken.

Singering

Det er mulig å sette opp slik at bankutbetalingen automatisk settes til status Klar for signering hvis fakturabeløpet er under 2500 kr for drift, eller hvis det er dekning på klientkontoen (hvis den benyttes).

Da trenger man ikke gjøre noe inne på oppdraget, men to personer må godkjenne utbetalingen i hovedfanen for Oppgjør.

Svarte dette på spørsmålet?