Faktura på Oppdrag i Core
Oppdatert over en uke siden

Fakturaer på et oppdrag finnes i fane for Oppgjør, i boksen Faktura.

For å få oversikt over alle faktura på tvers av oppdrag, gå til hovedfane for Oppgjør, underfane Faktura.

Opprette faktura

• Marker en eller flere linjer i tabellen Oppdragets regnskap, og klikk på knappen Opprett faktura.

• Fyll inn pop-up med relevant informasjon.

• Angi om purring skal foregå automatisk eller ikke.

• Oppgi om faktura skal opprettes direkte eller lagre som kladd.

• Når fakturaen har lagt seg i regnskapet, kan du klikke på trippelpunktalternativene til høyre for fakturaen, og endre status fra Kladd til Opprettet ved å velge Opprett faktura fra kladd.

En faktura som er ved status “Opprettet” eller senere i statusløpet vil ha ett eller flere innslag den var opprettet fra i tabell for Oppdragets regnskap, og disse vil være indikert i Oppdragets regnskap, kolonne Bilagsnr. med et faktura-ikon. Om man lar musepekeren hvile over dette ikonet vil man kunne se fakturanummeret, som korresponderer med samme nummer i kolonnen for Faktura.

Redigering og sletting av faktura

Man kan redigere og slette faktura ved å klikke på trippelpunktalternativene til høyre i ibox for Faktura, og deretter klikke på knappene Rediger og Slett.

NB: En faktura kan kun slettes dersom den fortsatt har status “Kladd”.

Behandling av fakturastatus

Ved å klikke på trippelpunktmenyen til høyre for Fakturaen vil man kunne se en rekke knapper, avhengig av hvilken status faktura er ved.

• Om fakturaen er ved status “Opprettet” vil en av disse knappene være Send faktura. Om du klikker på denne knappen åpnes det en pop-up for epostutsending, med epostinnhold og epostvedlegg basert på dokumentmalene satt opp med relasjon Faktura. Om du fullfører utsendingen av fakturaepost vil fakturaen automatisk oppdateres til status Sendt. Via trippelpunktalternativene kan man også manuelt oppdatere status til Sendt på en faktura med status Opprettet, dersom fakturaen har blitt sendt utenfor systemet, eller bare skal loggføres. Selv om fakturaen er ved status Sendt vil man fortsatt kunne bruke Send faktura igjen, dersom dette er nødvendig.

• I trippelpunktalternativene har man også mulighet til å sette status på fakturaen til Betalt eller Inkasso.

Kreditering av faktura

• Klikk på Krediter faktura for å føre en faktura som “Kreditnota”. Denne vil da ha et eget fakturanummer, og en tittel som refererer tilbake til fakturanummeret som var kreditert.

Manuell utsending av purring

Dersom fakturaen har passert forfallsdato vil man ha muligheten til å bruke knappen Send purring i trippelpunktalternativene til å sende en purring. Dette vil da åpne en pop-up hvor man fyller inn relevant informasjon, for deretter å endre status på fakturaen til “Purring opprettet”, og åpne en pop-up for epostutsending. Epostens innhold og vedlegg er basert på dokumentmalene med relasjon Purring selger eller Purring kjøper, alt ettersom mottaker.

Automatisk purring

Gitt at man har huket av for Automatisk purring for fakturaen (under opprettelse/redigering av faktura) vil purring sendes ut automatisk etter at forfallsdato er passert, og status på fakturaen vil oppdateres for å reflektere dette.