ETinglysing
Etinglysing av skjøtepakke i Core
Oppdatert over en uke siden

Generell informasjon

Hvis oppdragstypen støttes for etinglysing i Core, vil menypunktet “E-tinglysing” være tilgjengelig i menyen til venstre på oppdraget.

Etinglysing av skjøtepakke

Tinglysing av skjøtepakke - Steg for steg:

• Opprett en ny forsendelse via “Lag ny dokumentpakke” og klikk på "Legg til dokument".

• Velg dokumenttype "Hjemmelsovergang"

• Legg til kjøpers pantedokument fra bank dersom dette foreligger og skal inkluderes.

• Send hjemmelsovergang til BankID signering ved å klikke på "Send til signering"

• Når alle signaturer er på plass vil det være mulig å velge “Send til tinglysing”.

Etter tinglysing:

• Sjekk status i e-tinglysingsgrensesnittet (Skal vises med status Tinglyst OK)

• Se oppdatert status i depotjournalen i Core.

I tillegg til opplysinger nødvendig for E-tinglysing av sikringsobligasjon, må følgende være angitt:

• Oppdraget må være solgt med registrert salgssum.

• Omsetningstype må være utfylt under Betingelser > Salgsdata

• Avgiftsgrunnlag må være registrert under Betingelser > Kjøpers omkostninger.

• Bokfør krav mot kjøper og registrer kjøpers innbetaling på klientkonto (Ved behov kan dette kravet omgås av fagansvarlig).