Økonomi og Oppgjør
Endre / behandle fakturastatus i Core
Oppdatert over en uke siden

Ved å klikke på trippelpunktmenyen til høyre i feltet for Faktura vil man kunne se en rekke knapper, avhengig av hvilken status faktura er ved.

• Om fakturaen er ved status “Opprettet” vil en av disse knappene være Send faktura.

• Om du klikker på denne knappen åpnes det en pop-up for e-postutsending, med e-postinnhold og e-postvedlegg basert på dokumentmalene satt opp med relasjon Faktura.

• Om du fullfører utsendingen av faktura-epost vil fakturaen automatisk oppdateres til status Sendt.

• Via trippelpunktalternativene kan man også manuelt oppdatere status til Sendt på en faktura med status Opprettet, dersom fakturaen har blitt sendt utenfor systemet, eller bare skal loggføres.

• Selv om fakturaen er ved status Sendt vil man fortsatt kunne bruke Send faktura igjen, dersom dette er nødvendig.

• Man kan bruke knappen Krediter faktura for å opprette et innslag i ibox for Faktura med status “Kreditnota”. Denne vil da ha et eget fakturanummer, og en tittel som refererer tilbake til fakturanummeret som var kreditert.

I trippelpunktalternativene har man også mulighet til å sette status på fakturaen til Betalt eller Inkasso.