Alle collectiesStock
Stock bestellingen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ga naar het tabblad Stock > Bestellingen.
​

Navigeren op het scherm:

Vanaf dit scherm hebt u een overzicht van alle bestellingen. U kunt:

• Uw zoekopdrachten filteren op materiaal, leveranciers, verantwoordelijken, datums en statussen.

De statussen geven meer informatie over de voortgang van een bestelling:

• Ontwerp (nieuwe bestelling in behandeling)

• Automatische aanvulling (indien u dit hebt ingeschakeld in uw componenten)

• Te versturen (ingediend concept - klaar om naar de leverancier te worden gestuurd)

• In bevestiging (bij de leverancier)

• Bij aflevering (ontvangstbevestiging ontvangen)

• Gereserveerd

• Geleverd / gedeeltelijk geleverd

• Geannuleerd

πŸ’‘ Wanneer u een bestelling voor de stock plaatst, verdeelt Vertuoza de bestelling tussen de leveranciers van de materialen. Dit betekent dat u materialen van verschillende leveranciers in dezelfde bestelling kunt plaatsen, en Vertuoza zal verschillende bestelbonnen voor elke leverancier genereren!
​

Hoe een bestelling plaatsen?

Om een nieuwe bestelling te plaatsen, klikt u op de knop "+ Nieuw":

• Selecteer een verantwoordelijke.

• Kies een leveringsadres (uit uw stocklocaties van niveau 1).

• Voer de bestelling in:

• Selecteer een benodigd artikel en de hoeveelheid om te bestellen.

• U kunt een opmerking toevoegen (op de regel).

Zoals eerder vermeld, zal Vertuoza de regels later toewijzen aan de leveranciers.

• U hebt informatie over de huidige stock:

• "Echt": hoeveelheid die op dat moment daadwerkelijk op stock is.

• "Theoretisch": neemt de werkelijke stock + de verschillende lopende bestellingen die nog niet zijn geleverd.

• "Min en Max": om te helpen bij het bestellen van de juiste hoeveelheden.

• Onder het invoeren vindt u de details van de leveringsvoorwaarden.

β‡’ Interessant: als u de 80/90% van de kosten nadert, kunt u de bestelhoeveelheid iets verhogen om bezorgkosten te vermijden!

En dan?

β‡’ Wanneer de bestelling de status "in bevestiging" heeft:

• U kunt een door de leverancier opgegeven leveringsdatum invoeren.

• U kunt nog steeds wijzigen (vervangen indien alternatief / hoeveelheid wijzigen) of een item verwijderen (indien er geen stock meer is bij de leverancier, ...).

• U kunt de eenheidsprijs wijzigen als er bijvoorbeeld een prijsstijging is.

• U kunt verzendkosten wijzigen.

β‡’ Eenmaal bevestigd, gaat de bestelling naar de status "bij aflevering".

β‡’ Om een levering te ontvangen, klikt u op de kleine actieknop "vrachtwagen".

• U kunt de leveringsbon bijvoegen.

• Geef de ontvangen hoeveelheid aan (volledig of gedeeltelijk geleverd).

• Als het een gedeeltelijke levering is, kunt u een volgende leveringsdatum opgeven.

• Als er geen stocklocatie is voor het artikel, vergeet dan niet dit aan te geven.

• Als u niet de volledige bestelling hebt ontvangen wanneer u indient, heeft u de keuze:

• De bestelling afsluiten als de rest niet zal arriveren (β†’ Status geleverd)

• Wachten op de rest van de bestelling om deze af te sluiten (β†’ Status gedeeltelijk geleverd)