När du inaktiverar en förare meddelar du Tachogram att personen inte längre arbetar för ditt företag. Föraren försvinner från listan Förare, förargrupper och de flesta rapporter, men alla historiska uppgifter förblir oförändrade.
👤 Tillgängligt för:
Företagskonton: användare med rollerna Administratör och Chef.
Förare → välj förare → Inaktivera.
Vad ändras och vad förblir oförändrat?
Efter inaktiveringen visas föraren inte längre i listan Förare eller i förargrupper och tas inte med i de flesta rapporter.
I många rapporter kan du fortfarande välja att inkludera inaktiverade förare. Alla tidigare aktiviteter, filer och rapporter finns kvar och är tillgängliga precis som tidigare.
Återaktivera en förare
Inaktiveringen är inte permanent. När en ny färdskrivarfil laddas upp för föraren återaktiveras personen automatiskt.
Du kan också inaktivera flera förare samtidigt direkt från listan Förare.
