Z deaktivacijo voznika sporočite Tachogramu, da ne dela več v vašem podjetju. Voznik ni več prikazan na seznamu voznikov, v skupinah voznikov in v večini poročil, vsi njegovi zgodovinski podatki pa ostanejo nespremenjeni.
👤 Na voljo za:
Računi podjetij: uporabniki z vlogama Administrator in Upravitelj.
Vozniki → izberite voznika → Deaktiviraj.
Kaj se spremeni in kaj ostane enako
Po deaktivaciji voznik ni več prikazan na seznamu voznikov ali v skupinah voznikov in ni vključen v večino poročil.
Številna poročila še vedno omogočajo vključitev deaktiviranih voznikov. Vse pretekle dejavnosti, datoteke in poročila ostanejo dostopni brez sprememb.
Ponovna aktivacija voznika
Deaktivacija ni trajna. Ko naložite novo datoteko tahografa za tega voznika, se samodejno znova aktivira.
Na seznamu voznikov lahko hkrati deaktivirate tudi več voznikov.
