Nie. Dezaktywacja kierowcy powoduje jedynie, że od tej pory nie pojawia się on na liście kierowców, w grupach kierowców ani w większości raportów.
Wszystkie wcześniej zapisane aktywności, pliki i raporty tego kierowcy pozostają bez zmian i są dostępne w dowolnym momencie. W wielu raportach można również uwzględnić dezaktywowanych kierowców.
Jeśli później ponownie aktywujesz kierowcę, po prostu przesyłając nowy plik tachografu, nie trzeba niczego przywracać, ponieważ żadne dane nie zostały usunięte.
