Przejdź do głównej zawartości

Do czego służy przycisk „Połącz kierowców”?

Zduplikowani kierowcy pojawiają się zwykle wtedy, gdy kierowca otrzymuje nową lub zastępczą kartę kierowcy albo gdy dane tego samego kierowcy zostają przesłane ponownie, ale system traktuje je jako nowy profil.

Może się tak zdarzyć na przykład po odnowieniu karty, wymianie karty z powodu zgubienia lub uszkodzenia albo gdy dane historyczne i nowe wczytane pliki są dodawane osobno. Ponieważ każda karta kierowcy ma własny identyfikator, system może początkowo rozpoznać ją jako kartę innego kierowcy.

Przycisk „Połącz kierowców” łączy starą i nową kartę kierowcy w jednym profilu. Dzięki temu wszystkie wcześniejsze i przyszłe wczytane dane, aktywności i raporty są przypisane do tego samego kierowcy, jego historia pozostaje kompletna, a dane nie są rozdzielane między wiele profili.

Na kontach firmowych administratorzy i menedżerowie mogą wczytać nową kartę kierowcy, co spowoduje pojawienie się zduplikowanego profilu. Następnie mogą użyć przycisku „Połącz kierowców” w sekcji Kierowcy, aby scalić oba profile.

👤 Ta sekcja jest dostępna dla:

  • Konta firmowe — administratorzy i menedżerowie

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?