Naar de hoofdinhoud

Wat gebeurt er wanneer een bestuurder in Tachogram wordt gedeactiveerd?

Door een bestuurder te deactiveren, laat u Tachogram weten dat deze niet langer voor uw bedrijf werkt. De bestuurder verdwijnt uit de lijst Bestuurders, de bestuurdersgroepen en de meeste rapporten, terwijl alle historische gegevens ongewijzigd blijven.

👤 Beschikbaar voor:

  • Bedrijfsaccounts: gebruikers met de rol Beheerder of Manager.
    ​

    • Bestuurders → selecteer bestuurder → Deactiveer.


Wat verandert er en wat blijft hetzelfde?

Na deactivering verschijnt de bestuurder niet meer in de lijst Bestuurders of in bestuurdersgroepen en wordt deze uit de meeste rapporten weggelaten.

In veel rapporten kunt u gedeactiveerde bestuurders nog steeds opnemen. Alle eerdere activiteiten, bestanden en rapporten blijven volledig en ongewijzigd beschikbaar.


Een bestuurder opnieuw activeren

Deactivering is niet permanent. Als u een nieuw tachograafbestand voor deze bestuurder uploadt, wordt de bestuurder automatisch opnieuw geactiveerd.

U kunt ook meerdere bestuurders tegelijk deactiveren vanuit de lijst Bestuurders.

Was dit een antwoord op uw vraag?