U kunt een voertuig deactiveren wanneer u de tachograafdownloads ervan niet meer hoeft te verzamelen, bijvoorbeeld als het is verkocht, naar een ander bedrijf is overgedragen of niet meer tot uw wagenpark behoort.
👤 Beschikbaar voor:
Bedrijfsaccounts – beheerders
Deactiveren
🔔 De historische gegevens van het voertuig blijven beschikbaar, maar er worden geen nieuwe bestanden meer gedownload totdat het voertuig opnieuw wordt geactiveerd.
Ga naar de module Voertuigen.
Klik op het kenteken van een voertuig om de voertuigpagina te openen.
Open de sectie Deactiveren.
Lees de melding over deactivering om te begrijpen wat er daarna gebeurt.
Klik op ‘Nu deactiveren’.
✅ U kunt het voertuig opnieuw activeren door een tachograafbestand van het voertuig te uploaden.



