Nem. A járművezető deaktiválása csak azt eredményezi, hogy a továbbiakban nem jelenik meg a járművezetők listájában, a csoportokban és a legtöbb jelentésben.
A járművezető minden korábban rögzített tevékenysége, fájlja és jelentése változatlan marad, és bármikor hozzáférhető. Sok jelentésben a deaktivált járművezetők is külön bevonhatók.
Ha később egy új tachográffájl feltöltésével újraaktiválja a járművezetőt, semmit sem kell visszaállítania, mert semmi sem lett törölve.
