Delbetalinger i Spond Club

Hvordan sette opp betalingsforespørsler med delbetaling i Sponds klubbadministrasjonsløsning - Spond Club

Oppdatert over en uke siden

Gi medlemmene dine muligheten til å dele opp en betaling i månedlige avgifter. Denne funksjonen er fordelaktig hvis du har medlemmer som ikke kan betale årlige avgifter i sin helhet, eller hvis medlemmene har økonomiske utfordringer som gjør det vanskelig å betale alt ved sesongstart.

Du kan velge mellom å sende ut engangsbetaling, delbetaling eller fleksibel betaling:

• Ved "delbetaling" vil medlemmene automatisk bli belastet hver måned, i så mange måneder som du setter opp i innstillingene for betalingsforespørselen.

• Ved "fleksible betalinger" kan medlemmene selv velge om de vil betale alt på én gang eller dele det opp i månedlige automatiske avgifter. Dersom medlemmene velger å dele utbetalingene, blir det delt opp i så mange avdrag/måneder som du har satt opp i innstillingene i betalingsforespørselen.

Ved delbetaling vil prisen deles opp i like månedlige avgifter. For eksempel: Hvis du sender ut en betalingsforespørsel på kr 1000,- og setter antall avdrag til 4, vil medlemmene bli belastet kr 250,- hver måned i fire måneder.

MERK: Etter å ha opprettet betalingsforespørselen, kan ikke betalingstypen endres, selv om du går tilbake til å redigere. Dette betyr at du burde sørge for at du velger riktig betalingstype når du setter den opp. Det kan imidlertid endres individuelt ved å klikke på medlemmets navn under betalingsmottakere -> "Rediger" ved siden av aktive krav.

Delbetaling ikke kan benyttes ved utsending av medlemskontingent som skal rapporteres til NIF.

Ofte Stilte Spørsmål

Kan jeg endre betalingstypen etter at jeg har opprettet betalingsforespørselen?

Nei, etter at betalingsforespørselen er opprettet, kan betalingstypen ikke endres, selv om du går tilbake for å redigere den. Det kan imidlertid endres individuelt ved å klikke på medlemmets navn under betalingsmottakere og velge "Rediger" ved siden av aktive krav.

Hvordan beregnes delbetalinger, og hva er forpliktelsene?

Ved delbetalinger og fleksible delbetalinger blir prisen delt opp i like månedlige avgifter. For eksempel, hvis du sender ut en betalingsforespørsel på 1000 kr og setter antall avdrag til 4, vil medlemmene bli belastet 250 kr per måned i 4 måneder. Mottakere er forpliktet til å oppfylle sine betalingsforpliktelser i henhold til den avdragsplanen du har konfigurert.

Hvordan behandles og planlegges etterfølgende betalinger?

Etter den første delbetalingen vil etterfølgende betalinger automatisk bli trukket med samme betalingsmetode. Planen for disse automatiske trekkene etableres basert på datoen for den første delbetalingen. Medlemmer kan se sine gjenværende delbetalinger og oppdatere betalingsmetoden via 'Betalinger'-seksjonen i Spond-appen.

Hvordan kan administratorer og medlemmer spore delbetalinger og håndtere betalingsfeil?

Klubbadministratoren kan overvåke statusen for gjenværende delbetalinger gjennom betalingsforespørselen i Spond Club. Ved betalingsfeil vil medlemmene motta automatiske varsler. Hvis betalingen forblir uløst, må klubbadministratoren manuelt kontakte det berørte medlemmet.

Hva er kravene for at medlemmer skal kunne bruke delbetalingsfunksjonen?

Et medlem må ha en Spond-profil for å kunne betale i avdrag. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig for de som ikke bruker Spond-appen.

Hva skjer i tilfelle en mislykket betaling?

Hvis en betaling mislykkes, vil medlemmene motta automatiske varsler. Det er deretter medlemmenes ansvar å løse problemet. Hvis betalingen fortsatt ikke er løst, må klubbadministratoren manuelt kontakte det berørte medlemmet for å adressere problemet.

Hvilke frister må jeg sette for delbetalinger?

Når du setter opp delbetalinger eller fleksible betalingsforespørsler, må du spesifisere fristen for den første delbetalingen og totalt antall avdrag. Det maksimale antallet avdrag du kan sette er 12, som inkluderer den første betalingen og 11 etterfølgende avdrag.