Grupperoller
Oppdatert over en uke siden

Grupperoller for admin viser hvilke roller og tillatelser en gruppeadministrator har i en Spond-gruppe.

Se, redigere og slette en grupperolle

• Se

Når du kommer inn i "Grupperoller for admin" ser du en liste med opprettede roller, det vises også antall personer som har denne rollen.

Klikk på navnet til rollen du ønsker å se og du blir tatt videre til oversiktssiden for valgt grupperolle. Her vil du se en oversikt over hvilke handlinger gruppeadministratoren har lov til å utføre i en Spond-gruppe. Vi anbefaler at du kun setter disse tillatelsene etter behov.

• Redigere

Når du går inn i “Grupperoller for admin”, kan du klikke på knappen med de tre prikkene helt til høyre på samme linjen med gruppens rollenavn, og velg "Rediger"

Er du allerede inne på grupperolleoversikten kan du klikke knappen med de tre prikkene øverst til høyre og velge "Rediger".

Inne på redigeringssiden for grupperollen vil du kunne endre navnet på grupperollen, samt gjøre endringer på hvilke handlinger gruppeadministratoren har lov å utføre i en Spond-gruppe.

Du vil også kunne velge om gruppeadministratoren kan overstyre aldersgrense satt på direktemeldinger i en gruppe. Gruppeadministratorer med rettigheter til å overstyre dette kan da sende meldinger til medlemmer under aldersgrensen som er satt i en gruppe.

Når endringene er utført, klikker du "Lagre" nederst til høyre.

• Slette

For å slette en grupperolle kan du gjøre dette på to måter.

• Når du går inn i “Grupperoller for admin”, kan du klikke på knappen med de tre prikkene helt til høyre på samme linjen med gruppens rollenavn, og velg "Slett". Du vil da få en melding til for å bekrefte at du ønsker å slette grupperollen.

• Er du allerede inne på grupperolleoversikten kan du klikke knappen med de tre prikkene øverst til høyre og velge "Slett". Du vil da få en melding til for å bekrefte at du ønsker å slette grupperollen.

⚠️ MERK! Er rollen i bruk må du fjerne rollen fra administratoren(e) før du kan slette grupperollen. Les her om hvordan du endrer grupperolle på en gruppeadministrator.

Opprette en grupperolle for administrator

Når du er inne på "Grupperoller for admin" vil du se en knapp øverst til høyre med navnet "Legg til grupperolle", klikk på denne for å legge til en ny grupperolle.

Inne på siden for å opprette ny klubbrolle vil du kunne navngi den nye grupperollen, samt tilpasse hvilke handlinger gruppeadministratoren har lov å utføre i en Spond-gruppe.

Når grupperollen er ferdig satt opp, klikker du "Lagre" nederst til høyre.