Medlemstyper
Oppdatert over en uke siden

Medlemstyper lar deg skille mellom ulike typer medlemmer, for eksempel ordinære medlemmer, støttemedlemmer, ikke-medlemmer, junior- og seniormedlemmer. Medlemstypen påvirker ikke hva hver enkelt kan gjøre i Spond-appen.

Uansett hvor mange grupper et medlem tilhører, har de bare én medlemstype i klubben. Dette gjør det enklere å administrere medlemmer og deres betalingsstatus.

Se, redigere og slette en medlemstype

• Se

Når du er inne på "Medlemstyper" vil du se en liste over opprettede medlemstyper, inkludert navnet på medlemstypen og hvor mange som har fått tildelt denne medlemstypen. Du kan klikke på navnet til medlemstypen for å gå til siden for den valgte medlemstypen.

• Redigere

Når du er i "Medlemstyper", kan du klikke på de tre prikkene til høyre for medlemstypen du vil redigere, og velge "Rediger" for å gå direkte til redigeringssiden.

Hvis du allerede er på oversiktssiden for en valgt medlemstype, kan du klikke på knappen med de tre prikkene øverst til høyre og velge "Rediger".

Inne på redigeringssiden for medlemstyper vil du kunne:

• Endre navnet på medlemstypen

• Aktivere medlemskort

• Ved å merke av i denne boksen aktiveres et digitalt medlemskort i medlemmets Spond-profil. Dette kortet viser klubbens logo, medlemmets navn, og angir medlemmets rolle som foresatt, hvis aktuelt.

• Merke av i boks for om alle med den medlemstypen skal bli sendt til NIF

Når endringene er utført, klikker du "Lagre" nederst til høyre.

• Slette

For å slette en medlemstype kan du gjøre dette på to måter.

- Når du er inne på "Medlemstyper" vil du se en liste over opprettede medlemstyper. Klikk på de tre prikkene til høyre for medlemstypen du vil slette, og velg “Slett”. Du vil da få opp et nytt vindu med en melding om å bekrefte at du ønsker å slette medlemstypen.

- Er du allerede inne på oversiktssiden til valgte medlemstype kan du klikke knappen med de tre prikkene øverst til høyre og velge "Slett". Du vil da få opp et nytt vindu med en melding om å bekrefte at du ønsker å slette medlemstypen.

⚠️ MERK!

Du kan ikke slette en medlemstype hvis den er tildelt noen medlemmer. Du må først fjerne medlemstypen fra alle medlemmer før du kan slette den. Husk også å sjekke deaktiverte medlemmer for å se om noen av dem har den medlemstypen du vil slette.

Opprette en medlemstype

Når du er inne på "Medlemstyper" vil du se en knapp øverst til høyre med navnet "Legg til medlemstype", klikk på denne for å legge til en ny medlemstype.

Inne på siden for å opprette ny medlemstype vil du kunne:

• Opprette navnet på medlemstypen

• Aktivere medlemskort

• Ved å merke av i denne boksen aktiveres et digitalt medlemskort i medlemmets Spond-profil. Dette kortet viser klubbens logo, medlemmets navn, og angir medlemmets rolle som foresatt, hvis aktuelt.

• Merke av i boks for om alle med den medlemstypen skal bli sendt til NIF

Når den nye medlemstypen er ferdig satt opp, klikker du "Lagre" nederst til høyre.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor vises klubblogoen ikke på medlemskortet til medlemmer

Det kan være at logoen som er lastet opp under "Innstillinger" -> "Klubbinnstillnger" har feil størrelse. Forsøk å laste opp en annen versjon av filen. Om det ikke hjelper, ta kontakt med Spond support.