Alle samlingerAvdelinger og grupper
Opprett- og slette en gruppe
Oppdatert over en uke siden

⚠️ NB! Hvis klubben deres allerede har eksisterende grupper i appen, anbefales det å importere disse i stedet for å opprette nye grupper. Les mer om hvordan du importerer eksisterende grupper her. Valget "Opprett gruppe" er for de som ikke har noen lag/grupper som bruker Spond i dag.

Vi anbefaler en gruppe per lag/gruppe. Du kan også opprette undergrupper i hver gruppe. Det er ingen begrensning på hvor mange undergrupper man kan opprette innad en gruppe. Man kan også opprette så mange grupper man ønsker. Det er en begrensning på 500 medlemmer per gruppe.

Hvordan opprette en ny gruppe?

Steg-for-steg forklaring

1. Gå til "Avdelinger og grupper"

2. Trykk på "Opprett gruppe"

3. Velg avdeling (dette påvirker ikke medlemmene)

4. Kort gruppenavn er det som vil vises for dere i Spond Club, mens Fullt gruppenavn er det gruppen vil hete i appen

5. Velg kontaktperson (se neste avsnitt for mer informasjon)

6. Aldersgruppe påvirker om det skal være foresatte i gruppen. Hvis det opprettes barn/ungdom eller blandet kan det være foresatte i gruppen

7. Du kan sette gruppekriterier basert på kjønn og alder, les mer her.

8. Du kan sette en gruppekapasitet hvis det er plass til et maks antall medlemmer

9. Sett tilgjengelige utbetalingsmåter, les mer i neste avsnitt

10. Trykk på "Lagre"

Tilgjengelige utbetalingsmåter for gruppen

Fra Spond Club kan dere dele utbetalingsmetoder til gruppeadministratorer. Dette betyr i praksis at administratorer i gruppene deres kan samle inn penger til de utbetalingskontoene dere har satt opp i Spond Club. En fordel med dette er at dere kan sperre gruppeadministratorer fra å sette opp egne bankkontoer, og gjøre slik at de kun kan samle inn penger til kontoer dere har satt opp i Spond Club.

Når du oppretter en ny gruppe, huker du av for de bankkontoene du ønsker at administratorene i den gruppen kan samle inn penger til.

Hvordan opprette undergrupper?

Etter at du har trykket på "Lagre" og opprettet den nye gruppen, kan du finne den igjen i listen under Avdelinger og grupper.

Trykk på gruppen og scroll ned til "Undergrupper" → Trykk på "Opprett undergruppe".

Hvordan slette en gruppe?

For å slette en gruppe kan du gjøre dette på to måter.

• Når du er inne på "Avdelinger og grupper" vil du se en liste grupper i klubben. Klikk på de tre prikkene til høyre for gruppen du vil slette, og velg “Slett”. Du vil da få opp et nytt vindu med en melding om å bekrefte at du ønsker å slette gruppen og du må merke av i alle boksene før du kan klikke "Slett".

• Er du allerede inne på oversiktssiden til valgte gruppe kan du klikke "Slett"-knappen nederst til venstre.

Du vil da få opp et nytt vindu med en melding om å bekrefte at du ønsker å slette gruppen og du må merke av i alle boksene før du kan klikke "Slett".

Ofte stilte spørsmål

Hva skjer når jeg sletter en gruppe?

Når du sletter en gruppe vil følgende skje:

• Alle medlemmer blir fjernet fra gruppen, men beholdes i klubben i Spond Club

• Alt som er postet av informasjon i gruppen eller undergruppen blir slettet

• Alle aktiviteter (og aktivitetshistorikk) blir slettet

• Gruppen og eventuelt undergrupper blir slettet permanent også i Spond-appen

Kan jeg gjenopprette en slettet gruppe eller undergruppe?

Det er dessverre ikke mulig å gjenopprette en gruppe eller undergruppe. Det er derfor du må svare på så mange ting når du sletter den slik at du ikke kan slette den ved en tilfeldighet.