Videohaastattelun luonti

Pikaopas videohaastattelun luomiseen

Päivitetty yli viikko sitten

Pääset luomaan uuden videohaastattelun Recrightin etusivulta Videohaastattelut-kohdasta klikkaamalla 'Luo uusi'-nappia.

Haastattelun rakenne

Nimeä ensimmäiseksi haastattelun otsikko ja lisää työpaikan sijainti. Mikäli työ on etätyötä, lisää Sijainti- kenttään toimistosi sijainti. Haastattelun kieli määrittää sen, millä kielellä hakijat saavat kutsun videohaastatteluun ja millä kielellä haastattelun ohjeet ovat.

Seuraavaksi määritetään haastattelun voimassaoloaika ja aikavyöhyke. Mikäli haastattelun voimassaolon viimeistä päivää ei merkata, haastattelu pysyy toistaiseksi auki, kunnes se suljetaan. Viisi päivää riittää yleensä videohaastatteluun vastaamiseen. Huomaathan, että viikonpäivistä maanantai on parempi viimeinen vastauspäivä, kuin sunnuntai.

Tässä vaiheessa, voit lisätä myös yrityksesi logon ja taustakuvan, jotka näkyvät hakijalle kutsuviestissä, sekä videohaastattelun vastaussivulla.

Seuraavassa vaiheessa tulee määrittää haastattelulomakkeella pyydettävät tiedot eli mitä tietoja haluat hakijoilta. Nimi ja sähköpostiosoite ovat aina pakollisia tietoja. Voit pyytää hakijalta myös puhelinnumeron, kaupungin tai liitteitä/linkkejä halutessasi.

Lomakkeelle voi lisätä myös lisäkenttiä "Lisää uusi kenttä"- kohdasta. Voit valita, kuinka hakija vastaa kysymykseen (esim, onko kyseessä monivalinta, valinta, lyhyempi tai pidempi vastaus).

Kuinka lisätä kysymyksiä videohaastatteluun

Voit lisätä kysymyksiä neljällä eri tavalla:

1. Kysymyksen nauhoitus työkalun kautta kohdasta 'Nauhoita uusi kysymys'

2. Olemassa olevan videon lataaminen 'Lataa'-napin kautta laitteeltasi.

3. Aikaisemmin nauhoitetun kysymyksen valitseminen videokirjastosta. Valitse vaihtoehto 'Valitse kirjastosta' ja klikkaa lopuksi 'Lisää videot'-nappia.

4. Lisää tekstikysymys videon sijasta painamalla 'Tekstikysymys', kirjoita kysymyksesi ja klikkaa lopuksi 'Lisää'.

Nauhoitus työkalun kautta

Mikäli nauhoitat kysymykset haastatteluun työkalun kautta, aloita klikkaamalla 'Nauhoita uusi kysymys' ja lisäämällä videolle otsikko. Klikkaa tämän jälkeen 'Aloita nauhoitus'-nappia ja nauhoitus alkaa kolmen sekunnin jälkeen. Nauhoituksen jälkeen voit tallentaa tai nauhoittaa kysymyksen uudelleen. Jos haluat nauhoittaa kysymyksen uudelleen, klikkaa vain 'Nauhoita uudelleen'-nappia. Voit nauhoittaa kysymyksen niin monta kertaa, kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen.

Kuinka monta kysymystä minun tulisi nauhoittaa?

Suosittelemme lisäämään videohaastatteluun 5-6 kysymystä. Lisää videohaastattelun alkuun "Tervetuloa haastatteluun"-video, 3-4 työpaikkakohtaista kysymystä, sekä "Kiitos"-video haastattelun loppuun. Suosittelemme lisäämään videohaastattelun alkuun myös työnantajamielikuvavideon.

Millaisia kysymyksiä minun tulisi nauhoittaa?

Tervetuloa- videolla voit toivottaa hakijan tervetulleeksi videohaastatteluun ja esitellä itsesi lyhyesti. Tällä videolla suosittelemme ilmoittamaan toivotun pituuden videovastaukselle. Suosituin yksittäisen vastauksen pituus on noin yksi minuutti, mutta voit määritellä pituuden vapaasti. Tarvittaessa voit antaa hakijalle myös muita ohjeita, sekä toivottaa tsemppiä videohaastatteluun.

Kiitos- videolla voit kiittää hakijoita vastauksista ja kertoa, kuinka rekrytointiprosessi etenee. Näin hakijat tietävät, että heihin ollaan yhteydessä myöhemmin.

Muistathan, että voit määrittää, voiko hakija vastata videokysymykseen säätämällä 'Kysymykseen voi vastata'- nappia. Esimerkiksi, jos Tervetuloa-videossa ei esitetä kysymystä, kytke 'Kysymykseen voi vastata'-nappi pois päältä.

Voit muuttaa kysymysten järjestystä klikkaamalla 'Järjestele kysymyksiä'-nappia kysymysten yläpuolella ja vetämällä kysymykset oikeille paikoille. Muista klikata lopuksi 'Lopeta kysymyksien järjestäminen'-nappia.

Tarvitsetko lisää ideoita? Inspiroidu meidän blogikirjoituksesta "10 Video Interview Questions Ideas".

Voit lisätä, poistaa tai järjestellä kysymyksiä kunnes olet lähettäneet ensimmäisen kutsun videohaastatteluun. Muista nimetä videot selkeästi, että hakija muistaa mihin kysymykseen on vastaamassa.

Kun kysymykset ovat valmiit, muista lopuksi klikata 'Tallenna'-nappia ja olet valmis seuraavaan vaiheeseen, eli kutsumaan hakijoita haastatteluun.