Aikarajattu videohaastattelu

Täältä löydät ohjeet kuinka luot Aikarajatun videohaastattelun Recrightissa

M
Tekijä: Milla
Päivitetty yli viikko sitten

Aikarajatussa haastattelussa hakijat vastaavat haastattelukysymyksiin rajoitetun ajan sisällä. Voit asettaa sekä vastausajan, että valmistautumisajan jokaiselle kysymykselle erikseen.

Milloin kannattaa valita aikarajattu videohaastattelu?

• Täydellinen testaamaan hakijan kielitaitoa

• Jonkin toisen taidon testaamiseen → hakijalla ei ole aikaa googlata vastauksia

• Haluat saada spontaanimman vastauksen ilman harjoittelua

• Testaamaan kuinka hakija toimii paineen alla

Mitkä ovat aikarajatun ja tavallisen videohaastattelun erot?

Kuinka löydän aikarajatun videohaastattelun Recrightista?

Valitse 'Aikarajattu videohaastattelu', kun olet luomassa uutta videohaastattelua:

*Mikäli toiminto ei ole näkyvissä, aikarajattu videohaastattelu ei ole saatavilla organisaatiossasi. Ole yhteydessä organisaatiosi henkilöstöhallintoon tai Recrightiin.

Aikarajatun haastattelun asetukset

1. Aloita haastattelun luominen kirjaamalla haastattelun otsikko ja sijainti

2. Valitse haastattelun julkaisupäivä ja aika. Huomaathan, että hakija ei pääse osallistumaan haastatteluun ennen haastattelun julkaisuaikaa.

3. Valitse haastattelun voimassaoloaika. Tämä määrittää sen, mihin päivään ja kellonaikaan asti hakijalla on aikaa vastata haastatteluun.

4. Valitse aikavyöhyke ja haastattelun kieli. Haastattelun kieli määrittää esimerkiksi sen, millä kielellä hakija saa kutsun haastatteluun.

5. Haastattelulomakkeella pyydetään täyttämään kaksi pakollista kohtaa; Nimi ja sähköpostiosoite. Voit myös tässä kohdassa määritellä, mikäli puhelinnumero, kaupunki, liitteet ja linkit ovat pakollisia, valinnaisia tai ei kysytä ollenkaan. Voit myös lisätä lomakkeelle lisäkenttiä klikkaamalla 'Lisää uusi kenttä'.

6. Haastattelukysymykset voivat olla video- tai tekstimuodossa

7. Voit nauhoittaa videokysymyksen suoraan klikkaamalla "Nauhoita uusi kysymys"- kohtaa tai voit ladata Videokirjastosta aiemmin tallentamiasi videoita "Valitse kirjastosta". Videon pystyy lataamaan myös suoraan laitteeltasi klikkaamalla "Lataa".

8. Kun videot on ladattu, on aika määrittää seuraavat kohdat:
Valmistautumisaika: Aika, jolloin hakija voi valmistautua seuraavaan kysymykseen (30 sek- 3 min)
Vastausaika: Vastausaika hakijalle (30 sek- 5min)
Ottojen määrä: The number of retakes for the candidate (1-3 ottoa)
Kysymykseen voi vastata/ ei voi vastata (esim. tervetuloa/kiitos- videot voi määrittää niin, ettei hakijan tarvitse vastata)

Suosittelemme kysymään 3-4 kysymystä aikarajatussa videohaastattelussa. Huomioithan, kun kutsut on lähetetty hakijoille, haastatteluun ei voi tehdä muutoksia.

Hakijan näkökulmasta:

1. Hakija saa kutsun ja ohjeet aikarajattuun haastatteluun sähköpostitse.

2. Hakijan tulee suorittaa yhteys- ja laitetesti ennen haastattelua

3. Mikäli yhteys- ja laitetesti menee läpi, hakija voi aloittaa varsinaisen haastattelun

4. Kun aikarajattu haastattelu alkaa, sitä ei voi keskeyttää

Mikäli sinä tai hakija tarvitsette apua haastattelun kanssa, tavoitatte meidät sähköpostitse support(at)recright.com

Yhteys- ja laitetesti

Ennen haastattelua hakijan tulee tehdä laitteellaan yhteys- ja laitetesti. Testi varmistaa, että hakijan internetyhteys, kamera ja mikrofoni toimivat haastattelussa. Testi kestää noin 30 sekuntia. Mikäli yhteys- ja laitetestin kanssa esiintyy ongelmia, se johtuu yleensä nettiyhteydestä tai siitä, että kameran ja mikrofonin käytölle ei ole annettu lupaa sivustolla.

Mikäli haluat antaa hakijalle uuden mahdollisuuden vastata haastatteluun (esim. mikäli haastattelussa on esiintynyt tekninen ongelma), poista hakijan vastaus/vastaukset ja tämän jälkeen hakija voi vastata uudelleen.