Alle samlinger
Generelt
Universell utforming
Universell utforming
Oppdatert over en uke siden

Universell utforming av nettsider betyr at alle, uavhengig av funksjonsevne, skal kunne bruke nettstedet og få med seg informasjonen som befinner seg der. Dette gir gode, brukervennlige ikt-løsninger og enklere tilgang til informasjon og tjenester.

Forskrift om universell utforming av IKT-løsninger stiller krav om at nettsteder og apper må oppfylle 35 av 61 suksesskriterium i standarden Retningslinjer for tilgjengelig webinnhold (WCAG) 2.0. Her kan du lese hvilke kriterier dette gjelder. Det vil også komme 12 nye krav som skal følges fra 1. februar 2023. Du kan lese mer om WCAG 2.1-standarden her.

På bakgrunn av at spillet er rettet mot barn i alderen 8-12 år, er vi veldig opptatte av at språket og betjening av brukergrensesnittet i Numetry er enkelt og intuitivt. Vi ønsker at flest mulig elever skal ha muligheten til å ta i bruk mattespillet Numetry i undervisningen eller hjemme, uavhengig av funksjonsnedsettelse. Nylig har vi jobbet med tekst til tale, kontraster og tilgjengelighet ved bruk av bare tastaturet for å skape en bedre spillopplevelse for alle.

Spillutvikling er også en lang og krevende prosess. Av den grunn prioriterer vi akkurat nå bare de nødvendige kravene for universell utforming. Veien videre er mer åpen, så kom gjerne med forslag og ønsker til hvordan vi kan gjøre Numetry bedre og mer tilgjengelig for alle. Bruk chatten nede til høyre eller send oss en e-post til hei@numetry.no.

Svarte dette på spørsmålet?