Hvordan grupper fungerer

Her kan du lese hvordan du oppretter og redigerer elevgrupper i Lærerportalen og hvordan Feide-grupper fungerer.

Oppdatert over en uke siden

Med grupper kan du skreddersy oppgaver til spesifikke elevgrupper, hvor du eksempelvis kan tilpasse oppgaver basert på ferdighetsnivå. På den måten kan du gi klassen din forskjellige oppgaver uten å skille enkeltelever ut.

Kanskje må noen jobbe med modus I for å trene på det grunnleggende, mens andre har mestret dette og fortsetter videre med utfordring 1 og 2.

Gruppene du lager er unike til din bruker. Ingen andre kan se gruppene dine, selv om de er lærer på samme skole.

Få en rask innføring ved å se videoen under eller les hjelpeartikkelen. Hvis du lurer på noe spesifikt, kan du bruke innholdsfortegnelsen til høyre for å hoppe til det du lurer på.

Hvordan opprette en gruppe

Finn fram til Grupper

For å lage en gruppe, må du først gå til Grupper nederst i hovedmenyen.

Lag ny gruppe

For å lage en ny gruppe, må du trykke på Lag en ny gruppe-knappen oppe til venstre.

Skriv inn gruppenavn

Skriv navnet på gruppen din i det øverste tekstfeltet. Du kan når som helst endre gruppenavnet.

NB! Pass på at du ikke legger inn sensitiv informasjon i gruppenavnet.

Legg til elever

Bla gjennom listen eller bruk søkefeltet til å finne elevene du vil legge til.

Når du har funnet elevene du vil ha med, trenger du bare klikke på Legg til ved siden av navnet deres. Du kan se at elever er lagt til når boksen til venstre for navnet deres er huket av og de har et lilla omriss.

Lagre gruppen

Etter du har lagt til alle elevene som skal være med i gruppen, klikker du på Lagre gruppe.

Alle gruppene du har lagret vil vises her.

Redigere grupper

Dersom du ønsker å redigere gruppenavn, fjerne eller legge til nye elever gjør du dette ved å trykke på Rediger-knappen.

Du kan også slette grupper ved å trykke på Slett-knappen.

Feide-grupper

Hva er Feide-grupper

Feide-grupper fungerer litt annerledes enn grupper du selv lager. Du har ikke mulighet til å redigere eller slette disse gruppene. I stedet kan du åpne og skjule dem. Feide-gruppene synkroniseres også hver gang du logger inn i Lærerportalen. Dersom det er gjort endringer i Feide-systemet ditt, vil dette vises neste gang du logger inn.

Hvordan åpne en Feide-gruppe

For å åpne en Feide-gruppe må du trykke på den blå Åpne-knappen.

Her inne vil du ikke ha mulighet til å gjøre noen endringer, men du kan se hvilke elever som ligger i gruppen.

Skjule Feide-grupper

Dersom du du har Feide-grupper du ikke har bruk for, kan du velge å skjule disse. Dette gjør du ved å trykke på Skjul-knappen.

Vise skjulte Feide-grupper

For å finne de skjulte gruppene dine igjen, må du trykke på skyveknappen oppe til høyre hvor det står Skjulte grupper.

Her inne vil du se alle dine skjulte grupper. Hvis du vil at en gruppe skal vises igjen, må du trykke på Gjenopprett-knappen. Da vil Feide-gruppen bli flyttet tilbake til den andre gruppe-visningen.