Hvor du finner oppgavene dine

Les her for å finner dine lagrede oppgaver, og hvordan du navigerer deg gjennom alle oppgavene du har opprettet i Lærerportalen.

Oppdatert over en uke siden

Under Mine oppgaver kan du se alle dine aktive, inaktive og planlagte oppgaver. Alle oppgaver du lager vil automatisk bli plassert i Mine oppgaver.

For å finne oppgavene dine, må du først gå til Mine oppgaver øverst i hovedmenyen.

Status

Status forteller deg tilstanden på oppgaven din. En oppgave kan enten være Aktiv, Inaktiv eller Planlagt.

Statusen på en oppgave vises med farger.

• Grønn betyr Aktiv: Det vil si at elevene kan se oppgaven i oppdragstavlen sin.

• Gul betyr Planlagt: Oppgaven din er da satt frem i tid. Når satt tid og dato starter, vil en planlagt oppgaven automatisk bli endret til aktiv.

• Rød betyr Inaktiv: En oppgave blir inaktiv når tiden tidsfristen du satt for oppgaven har utløpt. Elevene kan fortsatt se oppgaven i oppdragstavlen sine, men den vil bli flyttet til inaktiv-feltet.

Navn

Under Navn vil du finne titlene på alle oppgavene dine. Klikker du på pilene til høyre for Navn kan du sortere rapportene etter alfabetisk rekkefølge (A–Å) eller omvendt alfabetisk rekkefølge (Å–A).

Start- og sluttdato

Startdato og Sluttdato viser når oppgaven din starter og slutter. Ved å klikke på pilene til høyre for Startdato veksler du mellom når den eldste og nyeste oppgaven din startet.

Pilene til høyre for Sluttdato veksler mellom når den eldste og nyeste oppgaven din sluttet.

Tildelt

Tildelt forteller deg hvor mange elever du har delt ut oppgaven til. Pilene til høyre for Tildelt veksler mellom antall elever som har fått tildelt en oppgave. Her kan du sortere mellom oppgavene med flest og færrest elever tildelt.

Fremgang

Fremgang viser den prosentvise fremgangen til elevene. Her kan du se hvor langt elevene er på vei til å fullføre matteoppdraget eller oppgaven. 0 % betyr at de ikke har startet. 100 % betyr at de er helt ferdig.

Valg

Under Valg får du muligheten til å gjøre endringer i oppgavene dine. Dette gjør du ved å trykke på Rediger-knappen.

Dersom du ser at det er nødvendig å gjøre endringer på en planlagt oppgave, enten det er tidspunkt eller matteoppdrag den skal inneholde, er det her du gjør det.

Menyen er akkurat den samme som du finner når du lager en ny oppgave.

Du kan også slette en oppgave ved å bruke Slett-knappen.

Filtrere oppgaver

Det er to måter du kan filtrer gjennom oppgavene dine. Den første måten er ved å sortere etter Status. Dette gjør du ved å klikke på Alle oppgaver. Her får du en nedtrekksmeny av de ulike statusene du kan velge mellom.

Den andre måten du kan filtrere gjennom oppgavene dine er ved å bruke søkefeltet til høyre. Her kan du søke etter navnet på oppgaven eller elevnavn for å finne den du er ute etter.