Köp biljett till någon annan
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Överför biljett

I biljettens tilläggsuppgifter nämns det om överföring av biljetten till en annan person är tillåtet. ​

Gå vidare med köpet till sammanfattningssidan.

Du kan byta användningssätt för biljetten i menyn Användningssätt för biljett. Välj ”Jag överför biljetten till en annan person” om du vill få en kod som du kan dela.

Dela kod

Du kan dela biljettens kod genom att klicka på Tilläggsuppgifter.

Obs! Du kan också kopiera koden genom att hålla fingret på rubriken Dela kod en längre stund.

Därefter kan du dela vidare en enskild kod.

Du får en kod efter att en godkänd beställning har bekräftats. Med knappen Dela kod kan du dela koden via önskat kommunikationssätt.

Biljetten syns på första sidan tills personen som du delade koden med har aktiverat den. Koden kan också delas via Första sidan eller fliken Biljetter. Koden är i kraft i 24 timmar och därefter återgår biljetten till köparen.

Använd koden

Du hittar koden till exempel i ett textmeddelande som du fått av den som köpt biljetten.

Du kan använda koden på fliken Mer

under funktionen Skriv in koden.

Klistra in koden från meddelandet eller skriv in koden manuellt (stora bokstäver behöver inte beaktas) och välj Lägg till.

När appen meddelar att biljetten har tagits emot, klicka på OK.

Aktivera biljett efter att koden har angetts

Välj Aktivera på denna enhet. Därefter frågar appen ”Vill du aktivera din biljett på den här enheten?”. ​

Välj OK, aktivera.

Biljettuppgifterna öppnas och en QR-kod skapas.
Biljetten är klar att använda.

Överför en oanvänd biljett till någon annan senare

Om du köpt en biljett och i samband med köpet valde ”Jag använder biljetten på den här enheten”, men senare vill överföra biljetten till någon annan, gör så här:

Överför biljetten till en annan person genom att i biljettens tilläggsuppgifter välja

Överför biljett till någon annan.

Välj Överför så får du en kod som du kan dela.