layout.skip_to_main_content
Alla samlingarGuide till appen Resor och Biljetter
Resesökning och engångsbiljetter
Resesökning och engångsbiljetter

Guide till appen Resor och Biljetter

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

1. Resesökning och resekedjor

I resesökningen kan du söka de bästa rutterna och turerna för en förbindelse samt köpa biljetter till en enskild resa eller resekedja. Sök rutter och turer under Rutter i appen.

Ställ in sökningens startplats (Varifrån) och destination (Vart), önskad tidpunkt för resan och antalet passagerare. I fälten Varifrån-Vart kan du skriva en adress. Då söker appen rutten via närmaste hållplats/resecenter. I fälten Varifrån-Vart kan du också skriva in en stad, en intressant plats (t.ex. Sveaborg) eller söka ett resmål med användningen av funktionen ”Välj på kartan”. Då söker appen närmaste hållplats utgående från den plats du angett. I passageraruppgifterna kan du lägga till antalet passagerare, utesluta transportformer eller lägga till hjälpmedel.

Appen söker de bästa rutterna och turerna utifrån de sökvillkor du angett. I sökresultaten kan direkta turer eller resekedjor visas. I en resekedja kan olika trafiktyper kombineras, till exempel fjärrtrafik och lokaltrafik samt olika transportformer. I sökresultaten visas de resor som är närmast den sökta tidtabellen och de mest optimala ruttvalen.

Observera att du kan köpa säsongs- och seriebiljetter på första sidan via knappen Säsongs- och seriebiljett.

2. Sökresultat

I sökresultaten visas alternativa rutter och turer. För resekedjor visas avgångs- och ankomsttider, resans längd, transportformer och pris.

Observera att avgångs- och ankomsttiden är den tid du startar från adressen, och att tiden kan inkludera en promenad. Avgångstiden är inte nödvändigtvis den tid då turen startar. Turernas tidtabeller syns i Ruttplanen efter att det önskade ruttalternativet har valts.

3. Ruttplan

Efter att rutten eller resekedjan har valts öppnas en Ruttplan som innehåller detaljerade tidtabeller, hållplatser, trafikbolag, resornas längd och priser.

4. Val av biljettprodukt

I ruttplanen kan du välja biljettprodukter, vilka bildar resans slutgiltiga pris. För lokaltrafik föreslår appen rätt biljettprodukt, till exempel zonbiljett. För fjärrtrafik är det möjligt att välja biljettyp eller kundgrupp, t.ex. barn, studerande, pensionär. Antalet passagerare kan inte längre ändras på denna sida. Om du vill köpa biljetter till fler passagerare ska du göra en sökning med önskat antal passagerare.

5. Betalning

Resans sammanlagda pris utgörs av de biljetter som valts på sidan för ruttplanen. Om det är fråga om en resekedja fastställs priset enligt det sammanlagda beloppet för alla biljetter som behövs för resan. Alla biljetter till en resekedja köps med en betalning. Betalningssättet kan väljas innan köpet. Biljettvillkoren måste godkännas innan köp. Efter köpet sparas biljetterna i appen. Du kan skicka kvittot över biljettköpet separat till en e-postadress via beställningshistoriken i appen.

Fick du svar på din fråga?