Guide till appen Resor och Biljetter
Ta i bruk biljett för grundskoleelever
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

1. Vy på första sidan

När du loggar in i appen Resor och Biljetter första gången öppnas första sidan.​

Om en mobilbiljett har skapats för eleven syns knappen Gruppspecifik biljett redan på första sidan och under biljetten finns information om till vilken grupp eleven hör.

2. Aktivera biljett

Klicka på Gruppspecifik biljett.

I vyn som öppnas visas följande uppgifter om biljetten för grundskoleelever:​

• Kommun​

• Kilometerantal​

• Giltighetstid i dagar​

• Typ av biljett​

Klicka på Skolelev.​

I vyn för köp av biljett visas ännu: ​

• Uppgift om kommun​

• Kilometerantal​

• Pris 0 €​

• Giltighetstid​

• Tilläggsuppgifter där bl.a. möjliga begräsningar av användningen av biljetten beskrivs​

Klicka på Fortsätt.

3. Aktivera biljett: Kontouppgifter

Om dina kontouppgifter ännu inte har sparats i appen Resor och Biljetter ska de anges i detta skede. ​

Klicka på Fyll i dina kontouppgifter för att fortsätta.

I vyn som öppnas ska du skriva in de uppgifter som saknas:​

• Förnamn​

• Efternamn​

• Telefonnummer

4. Aktivera biljett: Biljettvillkor

I samband med det första köpet ber appen Resor och Biljetter dig godkänna biljettvillkoren.​

Klicka på Godkänn biljettvillkoren för att fortsätta

I vyn som öppnas ska du läsa och godkänna biljettvillkoren.

5. Aktivera biljett: Beställning

nget betalningsmedel behövs för en biljett för grundskoleelever. Svep på Svep för att beställa.

När beställningen har godkänts, vänta en stund medan vi behandlar beställningen. ​

Efter att beställningen har bekräftats och betalningen har godkänts visas texten Beställningen har bekräftats! i appen.

6. Uppgifter om biljetten

Efter att beställningen har bekräftats öppnas första sidan i appen, där biljetten för grundskoleelever finns och är klar att använda. ​

Om du klickar på Visa biljett öppnas biljetten för användning.

Biljetten för grundskoleelever är klar att använda.