Koulumatkatuettu lippu
UKK - koulumatkatuetun lipun ostaminen
Päivitetty yli viikko sitten

Milloin koulumatkatuetut liput ovat ostettavissa Reitit ja Liput -sovelluksesta?

Koulumatkatuettuja lippuja voi ostaa Reitit ja Liput -sovelluksesta 18.7.2023 alkaen.

Missä tapauksessa voin ostaa koulumatkatuetun lipun?

Voit ostaa koulumatkatuetun lipun, jos kuulut koulumatkatuen piiriin ja olet hakenut koulumatkatukea Kelasta. Katso lisätietoja koulumatkatuesta osoitteesta www.kela.fi/koulumatkatuki.

Olen jättänyt koulumatkatukihakemuksen, miksi kuitenkin tunnistautumisen jälkeen sovellus ilmoittaa, ettei osto-oikeutta ole?

Tarkista osto-oikeutesi OmaKelasta ja tarvittaessa ota yhteyttä Kelaan.

Mistä tiedän, minkä sovelluksesta näkyvistä koulumatkatuetuista lipuista ostan?

Koulumatkatuen hakemisen yhteydessä opiskelija ilmoittaa koulupäivät, joiden perusteella hänelle myönnetään osto-oikeus puolen kuun (28 matkan) tai koko kuun (44 matkan) lippuun. Opiskelijan vastuulla on ostaa oikea lipputuote sovelluksesta. Opiskelija voi tarkistaa OmaKelasta kuukausikohtaisen osto-oikeuden.

Ostin vahingossa väärän koulumatkatuetun lipun, voinko peruuttaa oston?

Ostettua lippua ei voi peruuttaa. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä Matkahuollon asiakaspalveluun.

Laitteeni rikkoutui ja minulla oli voimassa oleva koulumatkatuettu lippu, mitä teen?

Voit kirjautua samalla käyttäjätunnuksella toiseen laitteeseen. Koulumatkatuettu lippu aktivoidaan toisella laitteella ennen käyttöä.

Mitä jos laitteeni, jolla on koulumatkatuettu lippu, varastetaan?

Huolehdithan, että laitteellasi on tarvittavat suojaukset, esim. näytönlukitus ja kasvojentunnistus. Tällä varmistat sen, ettei koulumatkatuettu lippusi päädy vääriin käsiin.