Koulumatkatuettu lippu
Kelan koulumatkatuettu lippu
Päivitetty yli viikko sitten

Tunnistautuminen

Opiskelijan tulee tehdä vahva tunnistautuminen henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Avaa sovelluksesta ​Lisää ja Asetukset

Napauta Tunnistaudu koulumatkatukilippuun, jonka jälkeen seuraa tunnistautumisen ohjeita. Huom! Koulumatkatuetut liput tulevat näkyviin hyväksytyn koulumatkatukihakemuksen sekä vahvan tunnistautumisen jälkeen.

Lipun osto

Tunnistautumisen jälkeen sovellus siirtyy suoraan näkymään.​ Valitse oikea lippu napauttamalla. Huom! Jos opiskelijalle on myönnetty kokokuun (44 mtk) ja puolen kuun (28 mtk) lipputuotteita, on opiskelijan vastuulla ostaa oikea lippu oikealle kuukaudelle

Tutustu lipun tietoihin ja valitse Jatka

Valitse lipun voimassaolon alkamispäivä napauttamalla pudotusvalikkoa. ​Lipun voi ostaa 14 vrk aiemmin, mutta huomioi, että lipun voimassaolo alkaa siitä päivästä, minkä valitset. Valitse Jatka.

Tilitietojen lisääminen ja lippuehtojen hyväksyminen

Jos et ole täyttänyt tilisi tietoja aiemmin, tulee tiedot täytettäväksi.​​

Napauta Jatkaaksesi täytä tilisi tietoja -painiketta.​

Syötä etu- ja sukunimi, sekä puhelinnumero. Valitse Valmis.

Lippuehdot tulee kertaalleen hyväksyttäväksi. ​Napauta Jatkaaksesi hyväksy lippuehdot -painiketta. ​

Tutustu ehtoihin ja napauta Hyväksy.​

Maksaminen - Omavastuun maksu

Tarkasta yhteenvetosivulla lipun tiedot ja suorita maksu. Napauta Valitse, jonka jälkeen avautuu maksutapavaihtoehdot.​

Valitse maksutapa, MobilePay, ApplePay (iOs laitteelle) tai maksukortti.​

Jos valitsit maksukortin, tiedot maksukortista syötetään tilauksen vahvistamisen jälkeen. ​

HUOM! Maksukortin voit tallentaa myöhempää käyttöä varten, jolloin maksukortin tiedot löytyy seuraavalla kerralla sovelluksesta.

Lopuksi vie Pyyhkäise tilataksesi -painike oikealle, jolloin sovellus siirtyy maksukortin tietojen syöttämiseen. Seuraa maksupolun ohjeita sovelluksessa.​

Kun maksu on suoritettu, sovellus ilmoittaa Tilaus hyväksytty.

Maksaminen - Omavastuu 0 €

Mikäli sinulla on oikeus maksuttomaan lippuun, Koulumatkatukilippuihin tulee alla olevat tuotteet näkyviin

Yhteenvetosivulla Maksutapa-kentässä on huomio Maksuvälinettä ei tarvita. Lopuksi vie Pyyhkäise tilataksesi -painike oikealle, jolloin sovellus siirtyy käsittelemään tilausta.

Koulumatkatukilipun näyttäminen

Kun maksu on hyväksytty, odotathan hetken, kun käsittelemme tilausta. Sovellus ilmoittaa tilauksen vahvistuksen ja maksu hyväksymisen jälkeen Tilaus vahvistettu!

Ostamasi lipun löydät sovelluksen Etusivulta tai Liput-välilehdeltä. Saat lipun auki napauttamalla Näytä lippu.

Koulumatkatukilipun näyttäminen

Lipun yläosasta löytyy QR-koodi, joka toimii matkalippuna. QR-koodi leimataan kuljettajan autolaitteeseen, jokaisella matkalla.

Lisätiedot-painikkeesta voit tarkastaa ostamasi lipun lisätiedot. Matkat-painikkeesta

näet käyttämäsi matkat (viisi ensimmäistä).

8. Uuden koulumatkatukilipun osto

Kun lipun voimassaoloaika tai lipun matkat on käytetty, uuden lipun saa ostettua Koulumatkatukilippu-painikkeen kautta. 2. Opiskelija valitsee seuraavan tuotteen, sen

mukaisesti, montako koulumatkaa on kuukaudessa. Osto suoritetaan samoin kuin dioissa 6-8. Osto-oikeus tarkistetaan aina, kun opiskelija on ostamassa koulumatkatukilippua.

Opiskelija valitsee seuraavan tuotteen, sen mukaisesti, montako koulumatkaa on kuukaudessa.