Usein kysytyt kysymykset
UKK - Reittihaku ja matkaketjut
Päivitetty yli viikko sitten

Reitti ja vuoro löytyy, mutta se on harmaana ja lippua ei voi ostaa

Sovelluksella ei voi ostaa kaikkiin vuoroihin lippuja. Joko liikennöitsijällä ei ole myynnissä nettilippuja tai paikallisliikennettä ei ole vielä lisätty sovellukseen. Näissä tapauksissa voit hankkia lipun autosta tai muusta myyntikanavasta. Huomioi myös, että joissain kaukoliikennevuoroissa lipun myynti lopetetaan 24 h ennen vuoron lähtöä.

Miksi reittihaku ilmoittaa "Hakuehdoilla ei löydy tuloksia"?

Ilmoitus voi johtua seuraavista syistä:

1. Valitulla reitillä ei kulje yhtään suoraa bussiyhteyttä tai bussiyrityksen vahvistamaa vaihdollista yhteyttä.

2. Valitulla reitillä tai kaikilla sen osuuksilla ei ole liikennettä valittuna ajankohtana.

Voit koittaa hakea osoitteen sijaan matkakeskukselta tai kaupungin keskustasta.

Osoitettani ei ole sovelluksessa?

Matkahuolto ei ylläpidä osoitteita sovelluksessa, vaan osoitteet haetaan kumppanin tietokannasta. Voit koittaa hakea sovelluksen Valitse Kartalta -toiminnolla, jolloin reitti haetaan lähimmän pysäkin perusteella.

Mitä jos matkaketjun lippu tai osamatkan lippu jää käyttämättä?

Lippua ei takaisinlunasteta, eikä lippua voi perua tai siirtää toiselle reitille. Voit tutustua käyttöehtoihin sovelluksen kohdasta Lisää -> Ehdot

Mitä jos matkaketjuun liittyvä matkalippu jää osittain tai kokonaan käyttämättä asiakkaasta riippumattomasta syystä esim. ketjuun liittyvä reitti on myöhässä tai jää kokonaan ajamatta?

Asiakas voi tässä tilanteessa ottaa yhteyttä Matkahuollon asiakaspalveluun. Nämä tilanteet käsitellään tapauskohtaisesti.

Kohdistuuko matkaketjun lipuille ylimääräisiä kuluja?

Matkalippuihin on lisätty palvelumaksu, jonka suuruus vaihtelee eri palvelutarjoajan välillä. Kuten kertalipuissa, joissain matkaketjun lipuissa ei ole palvelumaksua ollenkaan ja joissain matkaketjun lipuissa palvelumaksu määräytyy lippu- tai tilauskohtaisesti.

Voinko varata istuinpaikan lipunostamisen yhteydessä?

Istumapaikkaa ei voi valita. Sovellus antaa oston yhteydessä parhaan istumapaikan Matkahuollon, Onnibussin ja VR:n vuoroihin.

Miksi aikatauluhausta ei löydy aamuyöllä lähtevää yöbussia?

Aikatauluhaku toimii päivämääräpohjaisesti. Vuorokausi alkaa kello 00:00 ja päättyy kello 23:59. Yöllä kello 00:00 ja sen jälkeen lähtevien vuorojen aikataulut löytyvät seuraavan päivän päivämäärällä.

Kadotin puhelimeni ja kaikki matkaliput olivat sovelluksessa

Matkaliput säilyvät käyttäjätililläsi. Matkaliput näkyvät myös uudelle puhelimelle, kun kirjaudut sovellukseen samalla käyttäjätunnuksella (sähköpostilla) kuin millä matkaliput oli ostettu