UKK - Kertaliput
Päivitetty yli viikko sitten

Mikä on lippujen voimassaoloaika?

Lipun voimassaoloaika on aika, jonka aikana lipulla voi matkustaa. Kertalipussa voimassaoloaika on yleensä 60 tai 90 minuuttia. Kertalippu tulee aktivoida ennen ajoneuvoon nousemista. Kuljettaja tarkastaa aktivoidun lipun tai lipussa oleva QR-koodi luetaan ajoneuvolaitteella. Jos matkalippu on osana matkaketjua, niin lippu aktivoituu automaattisesti matkaketjun aikataulun mukaan.

Voiko Reitit ja Liput -sovelluksesta ostaa kertalippuja toiselle henkilölle?

Voi. Lipun ostamisen yhteydessä valitaan ostettavien lippujen lukumäärän ja lipputuotteet. Voit ostaa esimerkiksi 2 aikuista ja 2 lasta. Huomioitavaa, että lippuja ei voi siirtää toiselle käyttäjätunnukselle, vaan kaikki ostetut liput näkyvät sen käyttäjän tilillä, jolla liput on ostettu.

Mitä tietoja tarvitaan bussiin nousemisen yhteydessä?

Sovellusta voi käyttää ilman henkilötietojen syöttämistä, mutta matkalippua ostettaessa täytyy lisätä nimi- sekä puhelinnumerotiedot. Kuljettajalle näytetään aktivoitua lippua tai näytetään lipun QR-koodia ajoneuvolaitteelle.

Kohdistuuko kertalippuihin ylimääräisiä kuluja?

Palvelumaksut ovat kertalippukohtaisia. Joissain kertalipuissa ei ole palvelumaksua ollenkaan ja joissain kertalipuissa palvelumaksu määräytyy ostettavan lipputyypin mukaisesti.

Miksi minun paikkakuntaani ei löydy luettelosta?

Uusia paikallisliikenteiden matkalippuja lisätään sovellukseen vuoden 2023 aikana.