Kausi- ja sarjaliput
Päivitetty yli viikko sitten

1. Lipun haku

Kausi- ja sarjalippu -painikkeesta pääset hakemaan säännöllisen matkan lippuja.​

Hae lippua kirjoittamalla hakukenttään kaupunki tai lipun nimi.

Sovellus näyttää myös lähialueen liput (50 km sijainnista), jos sallit sovelluksen käyttää sijaintiasi. Napauta Salli sijaintitiedon käyttäminen.

1.2 Reittihaku

Painamalla Reittihaku-painikkeesta voit käyttää älykästä reittihakua, joka ehdottaa matkareitillesi sopivia lippuja.

Hae lippua kirjoittamalla lähtöpysäkkisi tai valitsemalla se karttanäkymästä.

Valitse ehdotettu lippu, jotta voit tarkistaa lipun lisätiedoista, onko lippua sinulle sopiva.

Huom!

Sivun alareunan Katso Vuorotiedot-painikkeesta voit tarkistaa, mitä bussivuoroja antamallasi matkalla kulkee.

2. Lipun valinta

Valitse napauttamalla haluamasi lippu hakutuloksista.​ Vierittämällä alas saat lisää hakutuloksia.

Tutustu lipun tietoihin huolellisesti. Katso hinnat -painike tulee näkyviin silloin, kun

lipputuotteelle on eri hintoja vaihtuville kilometreille.

Jos lippu on sopiva tarvitsemallesi matkalle, siirry eteenpäin napauttamalla Jatka-painiketta.

3. Kilometrien ja voimassaolon valinta

Napauta pudotusvalikkoa ja valitse matkasi kilometrit. Voit tarkastaa matkan kilometrit esimerkiksi Matkahuollon reittioppaasta. Jatka eteenpäin Tallenna-painikkeella.

Huom! Kilometrimäärä tulee pyöristää aina ylöspäin seuraavaan kilometriportaikkoon.

Napauta pudotusvalikkoa ja valitse, milloin haluat lippusi voimassaolon alkavan. Sovellus tarjoaa vaihtoehdoiksi kuluvaa päivää sekä seuraavia kolmea päivää. Siirry eteenpäin Jatka-painikkeella.

4. Tilitietojen lisääminen ja lippuehtojen hyväksyminen

Jos et alussa syöttänyt tilisi tietoja, tulee pakolliset tiedot syöttää tässä vaiheessa.

Napauta Jatkaaksesi täytä tilisi tietoja -painiketta.

Kun olet syöttänyt tiedot, napauta Valmis-painiketta.

Lippuehdot tulevat kertaalleen hyväksyttäväksi.

Napauta Jatkaaksesi hyväksy lippuehdot -painiketta.

Lue ehdot ja jatka eteenpäin napauttamalla Hyväksy -painiketta.

5. Maksutavan valinta

Valitse lipun käyttötapa pudotusvalikosta.

Voit valita, haluatko siirtää lipun toiselle henkilölle, vai käytätkö lipun samassa laitteessa.

Valittu käyttötapa jää näkyviin.

Valitse maksutapa napauttamalla Valitse -kenttää.

Valitse haluamasi maksutapa napauttamalla.

ApplePay: ilmestyy vaihtoehtona iOs -laitteella.

MobilePay: Vie maksun hyväksymisen jälkeen suoraan kyseiseen sovellukseen.

Maksukortti: Maksukortin tiedot syötetään maksun hyväksymisen jälkeen.

Lopuksi pyyhkäise Pyyhkäise tilataksesi -painiketta oikealle, jolloin sovellus siirtyy

maksukortin tietojen syöttämiseen.

6. Maksukortin tietojen syöttö

7. Matkalipun näyttäminen

Kun maksu on hyväksytty, odotathan hetken, kun tilausta käsitellään.

Sovellus ilmoittaa tilauksen vahvistuksen ja maksun hyväksymisen jälkeen Tilaus

vahvistettu!

Ostamasi lipun löydät sovelluksen Etusivulta tai Liput-välilehdeltä.

Saat lipun auki napauttamalla Näytä lippu.

8. Lipun tiedot ja lipun näyttäminen

Lipun yläosasta löytyy QR-koodi, joka toimii matkalippunasi. QR-koodi leimataan kuljettajan autolaitteeseen.

9. Tilauksen peruuttaminen

Jos Peruuta lippu -painike tulee lisätietoihin valittavaksi, voit peruuttaa ostamasi lipun esimerkiksi siinä tapauksessa, että lipulle valitut kilometrit eivät olleet oikeat.

Napauttamalla Peruuta lippu -painiketta sovellus pyytää vielä vahvistamaan, että haluat peruuttaa lipun.

Jos valitsit Kyllä, sovellus ilmoittaa Lippu peruutettu.