Reittihaku ja kertaliput
Päivitetty yli viikko sitten

1. Reittihaku ja matkaketjut

Reittihaulla voit hakea parhaita reittejä ja vuoroja matkustusvälille sekä ostaa matkalippuja yksittäiselle matkalle tai matkaketjulle. Hae reittejä ja vuoroja sovelluksen kohdasta Reitit.

Aseta reittihakuun lähtöpaikka (Mistä) ja määränpää (Minne), haluttu matkustusajankohta ja matkustajamäärä. Mistä-Minne-kenttiin voit syöttää osoitteen, jolloin sovellus hakee reitin lähimmän pysäkin/matkakeskuksen kautta. Mistä-Minne kenttiin voit syöttää myös Kaupungin, kiinnostavan kohteen (esim. Suomenlinna) tai hakea matkakohteen käyttämällä "Valitse kartalta" -toimintoa, jolloin sovellus hakee lähimmän pysäkin paikan perusteella. Matkustajatiedoissa voit lisätä matkustajamäärää, sulkea pois kulkumuotoja tai lisätä apuvälineitä.

Sovellus hakee parhaat reitit ja vuorot asetetuilla hakuehdoilla. Hakutuloksissa voidaan näyttää suoria vuoroja tai matkaketjuja. Matkaketjussa voi olla yhdistettynä eri liikenteitä kuten kaukoliikennettä ja paikallisliikennettä sekä eri kulkumuotoja. Hakutuloksissa näytetään haettuun aikatauluun lähimpänä olevat matkat ja optimaalisemmat reittivalinnat.

Huomioi, että kausi- ja sarjalippuja voit ostaa etusivulta Kausi- ja Sarjalippu -painikkeesta.

2. Hakutulokset

Hakutuloksissa esitetään vaihtoehtoisia reittejä ja vuoroja. Matkaketjuissa on esitetty lähtö- ja saapumisajat, matkan kesto, kulkumuodot ja hinta.

Huomioi, että lähtö- ja saapumisaika ovat osoitteesta liikkeelle lähtemisaika, johon voi kuulua kävelyä. Lähtöaika ei välttämättä ole vuoron lähtöaika. Vuorojen aikataulut näkyvät Reittisuunnitelmassa sen jälkeen, kun haluttu reittivaihtoehto on valittu.

3. Reittisuunnitelma

Valitun reitin tai matkaketjun jälkeen avautuu Reittisuunnitelma, jossa on yksityiskohtaisesti kuvattu aikataulut, pysäkit, liikennöitsijät, matkojen kestot ja hinnat.

4. Lipputuotteen valinta

Reittisuunnitelmassa voit valita lipputuotteet, joista määräytyy lopullinen matkan hinta. Paikallisliikenteessä sovellus osaa ehdottaa oikeaa lipputuotetta, esimerkiksi vyöhykelippua. Kaukoliikenteessä on mahdollisuus vaihtaa lipputyyppiä tai asiakasryhmää esim. lapsi, opiskelija, eläkeläinen. Matkustajamäärää ei voi enää muuttaa tällä sivulla. Jos haluat ostaa matkalippuja usealle matkustajalle, tee haku haluamallesi matkustajamäärälle.

5. Maksaminen

Matkan kokonaishinnaksi määräytyy Reittisuunnitelmasivulla valitut matkaliput. Jos kyseessä on matkaketju, hinnaksi määräytyy koko matkan kaikkien matkalippujen yhteenlaskettu summa. Matkaketjun kaikki matkaliput ostetaan yhdellä maksulla. Maksutapa voidaan valita ennen ostoa. Oston jälkeen matkaliput tallentuvat sovellukseen. Matkalippujen ostokuitin voi lähettää sähköpostiin erikseen sovelluksen Tilaushistoriasta.