Pikaohje asevelvolliselle

Sovelluksen asentaminen sekä käyttäminen, matkustusoikeuden käyttöönotto ja matkalippujen hankkiminen.

Päivitetty yli viikko sitten

1. Sovelluksen lataaminen ja asentaminen

Lataa Reitit ja Liput -mobiilisovellus sovelluskaupasta. Google Play/App Store.

2. Sovelluksen käyttöönotto

Rekisteröidy sovellukseen sähköpostiosoitteellasi ja aktivoi sovellus sähköpostiisi tulleesta viestistä. Salasanaa et tarvitse.

3. Navigointi sovelluksessa

Reitit kohdasta haet matkasi parhaat reitit, valitset vuorot ja ostat liput koko matkalle. Liput kohdasta näet sekä voimassa olevat, tulevat että vanhentuneet matkalippusi. Lisää kohdasta löydät sovelluksen asetukset ja ohjeet, tilaushistorian, syötä koodi -kentän sekä asiakaspalvelumme.

4. Syötä koodi

Syötä Puolustusvoimilta saamasi koodi sovelluksen valikon kohdasta Syötä koodi. Koodin syöttämisen jälkeen voit hankkia matkalippuja 0 €-hintaisena, pois lukien VR:n junat.

Asetukset -valikosta voit asettaa kertakäyttö- ja kestokoodin väliaikaisesti pois käytöstä, ja aktivoida sen jälleen uudelleen käyttöön lunastaaksesi puolustusvoimien tarjoaman maksuttoman matkalipun. Kestokoodi asetetaan automaattisesti pois päältä aina matkalipun ostamisen jälkeen

5. Matkan hakeminen

Avaa sovelluksen reittihaku sovelluksen alareunasta kohdasta Reitit. Hae matka sovelluksen reittihausta syöttämällä Mistä ja Minne -hakukenttiin osoitteet ja aseta matkustuspäivä sekä rajaa hakuasetuksista juna pois.

6. Vuoron valinta

Valitse sopiva vuoro tai matkaketju hakutuloksista.

7. Lipputuotteen valinta ja hankinta

Tarkista matkan kokonaisuus reittisuunnitelmasta, valitse sopivat lipputuotteet ja hanki matkaliput. Paikallisliikenteessä sovellus osaa ehdottaa oikeaa lipputuotetta. Matkahuollon kaukoliikennevuoroissa vaihda oletusmatkustaja (Aikuinen tai nettitarjous) Varusmieheksi, jos lipputuote on saatavilla.