UKK - asevelvollisen matkustaminen

Usein kysytyt kysymykset

Päivitetty yli viikko sitten

Haetulle välille ei löydy matkoja

Haetulla välillä ei ole joukkoliikennettä saatavilla.Voit koittaa hakea osoitteen sijaan matkakeskuksesta tai muusta keskustan paikasta. Syötetty osoite on liian kaukana ensimmäisestä pysäkistä.

Haettu vuoro on harmaana ja sitä ei voi ostaa

Tähän vuoroon ei voi ostaa lippua sovelluksesta. Asevelvollinen voi ostaa lipun muualta (esim. käteisellä/maksukortilla autosta tai paikallisliikenteen omalla sovelluksella) ja hakee lipusta korvauksen Puolustusvoimilta kuittia vastaan.

Aikataulu on eri, kuin Matkahuolto.fi -sivuilla

Huomio, että reitityksessä ensimmäinen kellonaika on kävelyn aikataulu ensimmäiselle pysäkille. Bussien aikataulut on nähtävillä sovelluksen Reittisuunnitelmassa.

Miksi minun paikkakuntaa ei löydy sovelluksesta

Uusia paikallisliikenteiden matkalippuja lisätään sovellukseen loppuvuoden ja ensi vuoden alussa. Esim. Kouvola ja Joensuu. Asevelvollinen voi ostaa lipun muualta (esim. käteisellä/maksukortilla autosta tai paikallisliikenteen omalla sovelluksella) ja hakee lipusta korvauksen Puolustusvoimilta kuittia vastaan.

Osoitettani ei ole sovelluksessa

Matkahuolto ei ylläpidä osoitteita sovelluksessa. Voit yrittää hakea lähellä tiedossa olevalla osoitteella tai käyttää sovelluksessa ”Valitse kartalta” –toimintoa ja asettaa lähtöpaikan kartalle. Sovellus hakee lähimmän pysäkin

Vuoro myöhässä. Myöhästyin matkaketjun seuraavasta matkasta

Asevelvollinen voi ostaa lipun muualta (esim. käteisellä/maksukortilla autosta tai paikallisliikenteen omalla sovelluksella) ja hakee lipusta korvauksen Puolustusvoimilta kuittia vastaan.

Koodin lisääminen antaa virheilmoituksen

Koodin voi lisätä vain kerran ja se on henkilökohtainen.

Kadotin tai vaihdoin puhelimen

Koodi ja ostetut matkaliput säilyvät käyttäjätunnuksellasi. Voit kirjautua samalla sähköpostilla toiseen puhelimeen.

Ostin koodilla väärän lipun. Mistä saan uuden koodin

Koodi oikeuttaa ostamaan määritetyn määrän matkoja. Jos koodilla on ostettu väärä matka, tulee asevelvollisen ostaa uusi matka omalla kustannuksellaan.

Mistä saan koodeja

Reserviläinen ja palveluksen aloittaja aluetoimistosta. Varusmies vääpeliltä.

Miksi junalippua ei voi ostaa

Asevelvollinen ostaa VR:n junaliput VR:n omasta sovelluksesta. Reitit ja Liput sovelluksella voi ostaa HSL-alueen junalippuja.

Miksi en voi varata istumapaikkaa bussista

Sovellus varaa automaattisesti hyvän paikan bussista.

Kuinka ostan henkilökohtaisia matkoja

Sovellukseen tulee loppuvuoden aikana toiminnallisuus, että syötetyn koodin saa pois päältä. Kun koodi on pois päältä, niin matkoja voi ostaa omalla maksukortilla.

Ostin vahingossa koodilla vahingossa henkilökohtaisen lipun

Ilmoitus Puolustusvoimille.

Ostin vahingossa omalla rahalla Puolustusvoimien matkan

Matkalipun rahat voi hakea Puolustusvoimilta kuittia vastaan