Mine põhisisu juurde
Kõik kollektsioonidInvesteerimine ja riskid
Miks mitteaktiivse konto tasu üldse rakendatakse ja mis juhtub siis, kui mu konto saldo muutub?
Miks mitteaktiivse konto tasu üldse rakendatakse ja mis juhtub siis, kui mu konto saldo muutub?
Värskendatud üle nädala tagasi

Meie platvormil loodud investorkontod on eriotstarbelised virtuaalsed IBAN-kontod. Mitteaktiivsed kontod tekitavad Estategurule halduskulusid. Lisaks näevad ühisrahastussektori regulatiivsed nõuded ette, et sellistel kontodel hoitavaid vahendeid tuleb mõistliku aja jooksul kasutada investeerimiseks. Rahaliste vahendite pikaajaline hoidmine ilma investeerimata on nende nõuetega vastuolus. Seega tuleb nõuetele vastamise ja tegevuse tõhususe tagamiseks vahendeid aktiivselt investeerida või vastavalt vajadusele need kontolt välja kanda.

Mitteaktiivse konto tasu rakendatakse igal kuul juhul, kui konto saldo on positiivne. Tasu arvestatakse maha seitse päeva pärast seda, kui oleme investorile teatanud, et tema konto on mitteaktiivne. Kui investori konto saldo on sel perioodil nullis, siis me selle kuu eest mingit tasu ei arvesta. Kui konto saldo muutub ja sellele tuleks rakendada mitteaktiivse konto tasu, teavitame investorit sellest seitse päeva enne järgmise kuu tähtaega. Nii on investor alati oma konto seisuga kursis.

Rohkem infot leiad meie hinnakirjast ja abikeskuse lehelt. Mitteaktiivse konto tasu vältimiseks palun veendu, et kõik vajalikud dokumendid ja pangakonto info oleksid ajakohased. Tuletame meelde, et isikut tõendava dokumendi ja panga IBAN-i kinnitamine võtab tavaliselt aega 1–2 tööpäeva.

Kas see vastas teie küsimusele?