FAQ
Kan ik Clear.bio uitvoeren op een gejailbreakt apparaat (iOS)?
Kan ik Clear.bio uitvoeren op een gejailbreakt apparaat (iOS)?
Jim Leseman avatar
Geschreven door Jim Leseman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nee, dit is niet mogelijk. Je ontvangt dan een foutmelding waarin staat dat de app niet is toegestaan om op een gejailbreakt apparaat uit te voeren op iOS (Apple).

Jailbreaking is een procedure waarbij de softwarebeperkingen op een apparaat worden ontgrendeld of omzeild, zoals een smartphone of tablet. Terwijl jailbreaking gebruikers meer controle kan geven en aanpassingsopties, stelt het het apparaat ook bloot aan verschillende risico's en nadelen. Deze omvatten:

1. Beveiligingscompromis: Jailbreaking verwijdert de ingebouwde beveiligingsmaatregelen die zijn geïmplementeerd door de fabrikant van het apparaat en het besturingssysteem, waardoor het apparaat kwetsbaarder wordt voor malware, virussen en ongeoorloofde toegang.

2. Telefooninstabiliteit: het wijzigen van het besturingssysteem van het apparaat via jailbreaking kan leiden tot instabiliteit, waaronder frequente crashes, bevriezingen of prestatieproblemen die van invloed kunnen zijn op de algehele functionaliteit van het apparaat.

3. Vervallen garantie: Jailbreaking maakt doorgaans de garantie van het apparaat ongeldig van de fabrikant. Dit betekent dat als er hardware- of softwareproblemen optreden na het jailbreake, je mogelijk niet in aanmerking komt voor gratis reparaties of vervangingen.

4. Gegevensverlies: het onjuist uitvoeren van het jailbreakproces of het gebruik van incompatibele software kan leiden tot gegevensverlies. Dit omvat persoonlijke bestanden, contacten, instellingen en zelfs geïnstalleerde toepassingen.

Gezien de gevoelige gezondheidsinformatie in de app, is het cruciaal om prioriteit te geven aan beveiliging. Daarom staan we niet toe dat onze app wordt uitgevoerd op gejailbreakte of geroote apparaten. Jailbreaken of rooten kan de beveiliging van het apparaat verzwakken, waardoor het gevoeliger wordt voor potentiële cyberdreigingen en

de vertrouwelijkheid en integriteit van de op het apparaat opgeslagen gezondheidsinformatie in gevaar brengen. We raden je aan om dit na te gaan bij de plaats of persoon bij wie je het apparaat hebt gekocht hebt. Als het apparaat dergelijke wijzigingen heeft ondergaan, raden we aan om een niet-gejailbreakt apparaat te gebruiken om de veiligheid en goede werking van de app te garanderen en om de privacy van jouw gezondheidsinformatie te beschermen.

Het is in sommige gevallen mogelijk een jailbreak ongedaan te maken.