FAQ
Kan ik Clear.bio gebruiken op een geroot apparaat?
Jim Leseman avatar
Geschreven door Jim Leseman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit is niet mogelijk. Je krijgt dan een foutmelding dat de app niet mag worden gebruikt op een geroot apparaat wanneer je deze op een Android-apparaat probeert te gebruiken.

Rooten is een procedure waarbij een apparaat wordt ontgrendeld of gejailbreakt, zoals een smartphone of tablet. Hoewel rooten gebruikers meer controle geeft over hun apparaten, stelt het ze ook bloot aan verschillende risico's en nadelen. Deze omvatten:

1. Beveiligingscompromis: rooten kan de beveiligingsmechanismen verzwakken die door de apparaatfabrikant en besturingssysteem, waardoor het apparaat kwetsbaarder wordt voor kwaadwillende aanvallen en ongeoorloofde toegang.

2. Telefooninstabiliteit: het wijzigen van het besturingssysteem van het apparaat door middel van rooten kan leiden tot instabiliteit, waaronder frequente crashes, bevriezingen of prestatieproblemen die van invloed kunnen zijn op de algehele functionaliteit van het apparaat.

3. Vervallen garantie: rooten maakt doorgaans de garantie van de fabrikant van het apparaat ongeldig . Dit betekent dat als er hardware- of softwareproblemen optreden na het rooten, je mogelijk niet in aanmerking komt voor (gratis) reparaties of vervangingen.

4. Gegevensverlies: het onjuist uitvoeren van het rootproces of het gebruik van incompatibele software kan leiden tot gegevensverlies. Dit omvat persoonlijke bestanden, contacten, instellingen en zelfs geïnstalleerde toepassingen.

Gezien de gevoelige gezondheidsinformatie in de app, is het belangrijk op te merken dat we dat niet toestaan dat onze app wordt uitgevoerd op geroote apparaten. De inherente risico's die gepaard gaan met rooten maken het apparaat vatbaarder voor mogelijke cyberaanvallen of ongeoorloofde toegang, waardoor de vertrouwelijkheid in het gedrang komt en integriteit van de gezondheidsinformatie die op het apparaat is opgeslagen.

We raden u aan om dit na te gaan bij de plaats of persoon bij wie je het apparaat gekocht hebt. Als het apparaat is geroot, raden we aan een niet-geroot apparaat te gebruiken

om de veiligheid en goede werking van de app te waarborgen en om de privacy van jouw gezondheidsinformatie te beschermen.

Indien je telefoon bewust geroot is, dan is het in de meeste gevallen mogelijk dit weer ongedaan te maken.