Alle collecties
FAQ
Wordt Clear.bio vergoed door de (aanvullende) zorgverzekering?
Wordt Clear.bio vergoed door de (aanvullende) zorgverzekering?

Informatie over zorgverzekeraars

Jim Leseman avatar
Geschreven door Jim Leseman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Clear.bio wordt vergoed in de aanvullende zorgverzekering van Zilveren Kruis: Extra Vitaal. Wel betaal je nog los voor de sensor (of schaf deze zelf aan). Lees er hier meer over.

Binnen de basiszorg is Clear.bio vergoed binnen de ketenzorg. Patiënten met een chronische aandoening worden langere tijd behandeld. Bij deze behandeling zijn vaak meerdere speciale zorgverleners nodig. Dit heet ‘ketenzorg’. Dit geldt ook voor diabetes type 2. Voor vergoeding ketenzorg dienen we een contract af te sluiten met zorggroepen. Een zorggroep is een organisatie waar huisartsen onder vallen. Op dit moment zijn we vergoed bij Rijnmond Dokters (regio Rotterdam) en HZG Breda. Heb je een huisarts in dit gebied? Dan kun je gratis Clear.bio doen door een verwijzing te vragen bij de huisarts of praktijkondersteuner (POH-S).

Indien je in een ander gebied woont, dan is het helaas nog niet mogelijk de Clear.bio behandeling te volgen. Uiteraard kun je je huisarts op onze behandeling wijzen. We hebben een pagina met informatie voor zorgverleners.

Als patiënt kun je jezelf op de wachtlijst plaatsen. Zo houden we je op de hoogte wanneer Clear.bio bij jouw huisarts vergoed wordt.

Was dit een antwoord op uw vraag?