Vanliga frågor & svar - för klienter
Tekniska Frågor
Vi hör och/eller ser inte varandra i videosamtalet

Fungerar inte ljud eller bild i ditt videosamtal? Här finns tips och lösningar på de vanligaste orsakerna!

Sofia avatar
Skrivet av Sofia
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det kan finnas flera olika orsaker till att ni inte hör och/eller ser varandra i ett videosamtal. Här följer några tips på lösningar för de absolut vanligaste orsakerna.

Webbläsaren behöver uppdateras

Ahum fungerar med de flesta webbläsare, men vi rekommenderar att man använder någon av följande:

• Chrome

• Safari

Oavsett vilken webbläsare du använder är det viktigt att du har en uppdaterad version.

Webbläsaren har inte fått åtkomst till mikrofon och/eller kamera.

Din webbläsare behöver ha tillåtelse att använda datorns mikrofon och kamera. Gå till din webbläsares inställningar och kontrollera så att webbläsaren har åtkomst till mikrofon och kamera.

Här finns instruktioner för hur man gör detta i några webbläsare:

Tömma cacheminnet & kakor

Ibland kan gamla inställningar ligga och spöka. Testa att tömma cacheminnet och kakor i din webbläsare.

Här följer instruktioner för hur du gör detta i några webbläsare:

• Chrome: Klicka på menyn uppe till höger (tre prickar). Klicka på Fler verktyg och sedan på Ta bort webbinformation. Välj tidsintervall högst upp för vilken du vill göra rensningen. Markera kryssrutorna bredvid Cookies och andra webbplatsdata och Cachade bilder och filer. Klicka på Rensa data.

• Safari: Klicka högst upp i menyn på Safari och välj Rensa historik. Du får då upp en ruta där du kan välja intervallet för vilken du vill göra rensningen. Välj intervall och tryck Rensa Historik.

Vad händer om samtalet inte går att genomföra?

Har du testat att följa alla tips men fortfarande upplever att tekniken inte riktigt fungerar, rekommenderar vi, om möjlighet finns, att du testar att byta till en annan enhet. Det kan exempelvis vara din mobil eller en surfplatta.

Upplever du fortsatt att något inte fungerar så kan du alltid höra av dig till oss så hjälper vi dig!