Hur fungerar matchningen?

Vad går matchningen ut på och vad behöver jag göra för att matchas med rätt terapeut?

Sofia avatar
Skrivet av Sofia
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Matchning

Utifrån dina behov och önskemål kan vi matcha dig med en av våra anslutna terapeuter. Med hjälp av vårt enkla matchningsverktyg sparar du tid och energi på att hitta rätt terapeut.

Du får svara på ett antal frågor kring hur du mått den senaste tiden och vad du vill ska fungera bättre i ditt liv. Baserat på dina svar matchar vårt system ihop dig med den eller de legitimerade terapeuterna som har mest relevant kompetens och erfarenhet för dina behov.

Det tar ca 5-10 minuter att svara på frågorna och enkäten innehåller 25-50 frågor. Antalet frågor varierar beroende på vad för svar du uppger. När du är klar med frågorna så kommer du föreslås cirka 5 terapeuter. Terapeuterna presenteras i turordning utifrån hur de bäst är matchade med dig, baserat på dina svar i frågeformuläret.

Se alla terapeuter

Om du inte önskar fylla i matchningsformuläret, utan istället vill bläddra bland samtliga terapeuter som du kan boka en tid med via Ahum, så kan du välja att se en lista över dem här .


Nöjd-kund-garanti

Sedan Ahum lanserades i januari 2017 har vi förmedlat flera tusen terapisamtal med väldigt gott resultat. På Ahum finns enbart legitimerade psykologer och psykoterapeuter med gedigen utbildning och erfarenhet och vi kvalitetssäkrar kontinuerligt alla de terapeuter som är anslutna till Ahum. Vi är därför trygga med att våra förmedlingar håller hög kvalitet, skapar värde och att våra kunder är nöjda med vår tjänst. Över 98% av de som gjort matchningen via Ahum har varit nöjda med sin matchning!

Om du mot förmodan inte är nöjd med den terapeut du har träffat via matchningen, så har Ahum en nöjd-kund-garanti, vilken innebär att du avgiftsfritt får träffa en ny terapeut*. Nöjd-kund-garantin gäller enbart för det första samtalet med din terapeut. För att nyttja garantin, vänligen hör av dig till oss på info@ahum.se inom 72-timmar från ditt första samtal, så hjälper vi dig.

Vi hoppas detta ska sänka tröskeln ytterligare för att fler ska ta hjälp av psykolog eller psykoterapeut.

*Garantin gäller inte vid användning av rabattkoder och kan ej kombineras med kampanjerbjudanden.

Fick du svar på din fråga?