Vad kostar ett samtal med terapeut via Ahum?

Vad kostar ett samtal och kan jag använda frikort?

Sofia avatar
Skrivet av Sofia
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

På Ahum är det terapeuterna som sätter priset, så priset varierar beroende på vilken terapeut du väljer att boka. De flesta av våra terapeuter tar mellan ca 900-1300 kr per session som vanligtvis är ca 45 minuter lång.

Ibland kan priset även variera beroende på om du bokar ett fysiskt besök eller ett videosamtal.

Hur många sessioner bör jag räkna med?

Under den första sessionen kommer du att få berätta vad du söker hjälp för och terapeuten ställer frågor till dig för att skapa sig en uppfattning om dig och din livssituation. Utifrån detta kan ni sedan tillsammans bygga upp en plan för er fortsatta kontakt. Det är svårt att säga i ett tidigt skede hur många sessioner som kommer behövas för att på bästa sätt hjälpa dig till ett bättre mående.


Erbjuder ni studentrabatt eller andra rabatter?

En del av våra terapeuter erbjuder student- och/eller seniorrabatter. I dessa fall finns information om detta i deras profil, och det rabatterade priset gäller då från och med din andra bokning.

Om du går en längre behandling hos en terapeut kan det ibland finnas möjlighet att få ett rabatterat pris när du kommit upp i ett visst antal besök. Då det är terapeuten själv som sätter sina priser kan du vända dig till din terapeut om du har frågor om rabatt.


Kan jag använda frikort?

Ahums anslutna terapeuter bedriver i första hand helt privat vård genom sitt samarbete med oss. Därför kan du dessvärre inte använda frikort när du bokar via Ahum.

Vissa Regioner, men inte alla, har avtal för privat psykoterapi. Det innebär att privatpraktiserande psykologer/psykoterapeuter kan ha avtal med sin Region för att bedriva psykoterapi inom ramen för högkostnadsskyddet. Några av våra terapeuter har ett sådant avtal och i sådant fall skriver de ut i sin profil att de tar emot besök med remiss.

Har du frågor kring hur det fungerar i din Region rekommenderar vi att du vänder dig till din vårdcentral.

Om du har en remiss från läkare på antingen en vårdcentral eller en psykiatrisk mottagning, och har hittat en terapeut på Ahum som har Regionavtal, kontakta vår kundtjänst, så ser vi till att ni kan boka med varandra.


Vad kostar parterapi?

När man går i parterapi är det ofta så att sessionerna är något längre, och därför kan också priset skilja sig från om du som individ skulle boka en vanlig session. Om du vill boka parterapi, kontakta oss innan du gör en bokning. När du hittat vilken terapeut du vill boka med, så kan vi be terapeuten kontakta dig för bokning, så att ni också tillsammans kan stämma av längd och pris på bokningarna.

Fick du svar på din fråga?